Winnaars Hessel en Wilco en hoofdman Hans Pennings.
Winnaars Hessel en Wilco en hoofdman Hans Pennings.

Hessel en Wilco talentvolle handboogschutters bij Sint Sebastiaan Gilde

Algemeen 773 keer gelezen

OSS | Op 2e Pinsterdag hield het Sint Sebastiaan Gilde op het gildeterrein aan de Huizenbeemdweg een Open Dag met als thema Handboogschieten. 

In de maanden april en mei 2023 hebben proeflessen handboogschieten plaatsgevonden op zowel de woensdagavond als de zondagochtend. Om deze proeflessen voor een breder publiek toegankelijk te laten zijn en een wedstrijdelement erin te brengen heeft het gilde wedstrijden georganiseerd voor op zowel 10 meter afstand als 18 meter afstand (voor de gevorderde schutters). 

Voor de wedstrijden hadden zich 17 deelnemers ingeschreven die al eens of regelmatig met een handboog een pijl hadden geschoten op een blazoen. Op de 10 meter afstand was er na een drietal ronden een winnaar, namelijk Hessel. Op de 18 meter was Wilco degene die de meeste punten had geschoten op het blazoen tijdens drie ronden van telkens drie pijlen. Hoofdman Hans Pennings heeft aan Hessel en Wilco een mooie prijs overhandigd. 

Gedurende de gehele middag waren er nieuwe gezichten (van alle leeftijden). Voor de nieuwe gezichten was er de gelegenheid kennis te maken met deze voor de stad Oss nieuwe sport: “het handboogschieten”.  

Het gilde kijkt terug op een geslaagde, zonnige en gezellige Open Dag, waarin het handboogschieten centraal stond en de bezoekers sfeer hebben kunnen proeven. Natuurlijk vervolgt het Sint Sebastiaan Gilde de gratis proeflessen in de maand juni op woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur en zondagochtend van 11.00 tot 12.30 uur.
Meer informatie op:
www.sintsebastiaangildeoss.nl.

Open Dag Handboogschieten Sint Sebastiaan Gilde
Open Dag Handboogschieten Sint Sebastiaan Gilde
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant