Singelmarkt
Singelmarkt

Shoppen voor het goede doel op De Singelmarkt

Algemeen 1.266 keer gelezen

OSS | Na het succes van vorig jaar organiseert Het Hooghuis De Singel ook dit jaar weer een nieuwe editie van De Singelmarkt. Op donderdag 8 juni staan de leerlingen van 12.30 tot 14.30 uur op het schoolplein klaar met tweedehands kleding, vogelhuisjes, bloemstukjes en heerlijke versnaperingen. De opbrengst gaat naar het goede doel, door de leerlingen zelf gekozen.

Vorig jaar is de eerste aftrap van De Singelmarkt zeer goed bevallen. Daarom slaan de leerlingen ook dit jaar de handen ineen om er een geslaagde middag van te maken. Van tevoren helpen ze weer ijverig mee met het inzamelen, sorteren en klaarleggen van de tweedehands kleding, die ze tijdens de markt zelf ook mee zullen verkopen.

Daarnaast wordt deze editie uitgebreid met de verkoop van eigen werk. Zo maken de leerlingen die het praktijkvak hout volgen zelf vogelhuisjes en verzorgen de leerlingen met het praktijkvak groen fleurige bloemstukjes. Wie van al dat shoppen trek krijgt kan terecht bij de leerlingen die de facilitaire richting volgen: zij zorgen voor lekkere hapjes en drankjes.

WensAmbulance Brabant
Ieder schooljaar kiezen de leerlingen en de leerlingenraad van De Singel voor een goed doel, waar ze zich een jaar lang voor inzetten. Op dit moment is dat WensAmbulance Brabant. Met vijf ambulances brengen de meer dan 160 vrijwilligers terminaal zieke mensen een laatste keer naar hun favoriete plek, voor nog een speciaal moment met dierbaren. De aanleiding van de keuze kwam via een leerling, wiens oma vorig jaar met behulp van WensAmbulance Brabant een mooie dag kon beleven. Dit verhaal maakte een diepe indruk op de leerlingen.

Albert van Maasakkers, vrijwilliger en chauffeur bij de stichting, is erg blij met de keuze: “Om dit bijzondere werk te blijven doen, zijn wij volledig afhankelijk van donaties. Dus voor elke extra bijdrage zijn we heel dankbaar.” Natuurlijk willen de leerlingen graag alles weten van WensAmbulance Brabant en dus komt Albert op De Singel langs met een van de ambulances. In kleine groepjes krijgen de leerlingen uitleg over de stichting en mogen ze zelfs even een kijkje nemen ín de ambulance. “Het is geweldig om jonge mensen te betrekken in het werk dat wij doen. De leerlingen luisterden zeer aandachtig en stelden goede vragen,” vertelt Albert enthousiast.

Ook een steentje bijdragen?
In de aula van de Hooghuis-school hangt een houten thermometer waarop de opbrengsten voor het goede doel worden bijgehouden. Op 12 juli zal er de cheque met het volledige geldbedrag overhandigd worden aan WensAmbulance Brabant. “Ik heb tegen de leerlingen gezegd dat ik pas terug zou komen als de hele thermometer vol is,” grapt Albert.

De Singelmarkt opent de schoolpleinhekken aan de Euterpehof 20 in Oss op donderdagmiddag 8 juni van 12.30 tot 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom om met familie, vrienden en buren de markt te komen bezoeken. Let wel op, betalen kan alleen met contant geld. Daarom wordt alles verkocht voor fijne kleine prijsjes. De leerlingen kijken uit naar ieders komst en hopen een mooi geldbedrag op te halen voor WensAmbulance Brabant.

Hooghuis de Singel
Singelmarkt
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant