Docenten: MarkClaassen,Kirsten Nederpel en leerlingen Jules en Jop.
Docenten: MarkClaassen,Kirsten Nederpel en leerlingen Jules en Jop.

Het Hooghuis Stadion doneert schoolspullen aan noodopvang in Oss dankzij wensboomactie

Algemeen 1.541 keer gelezen

OSS | Op dinsdag 6 juni ging de vierde wens in vervulling van de wensboomactie van Het Hooghuis Stadion. Enkele leerlingen en docenten doneerden schoolspullen aan de noodopvang aan de Lievekamplaan in Oss. Ze schonken onder andere whiteboards, whiteboardstiften en lees- en schrijfmateriaal. De uitvoering van deze wens werd mogelijk gemaakt door de wintermarkt die de school in december vorig jaar organiseerde.

Tijdens de wintermarkt konden bezoekers hun wensen in een wensboom hangen. De directie en leerlingenraad kozen vervolgens vijf wensen uit die in Oss en omgeving konden plaatsvinden. De opbrengst van de wintermarkt bedroeg 1.500 euro en dit hele bedrag is bestemd voor de uitvoering van de vijf wensen. De leerlingen van de leerlingenraad gingen ermee aan de slag; ze deelden eerder dit jaar al appelovaaltjes uit bij drie verzorgingshuizen, doneerden aan de voedselbank en organiseerden een bingomiddag in De Wilberthof in Berghem.

Op dinsdag 6 juni brachten leerlingen Jop en Jules samen met docenten Kirsten Nederpel en Mark Claassen de schoolspullen naar de opvang aan de Lievekamplaan. Ze doneerden 8 grotere en een aantal kleinere whiteboards samen met 80 gekleurde whiteboardstiften. Daar bleek behoefte aan te zijn voor de taallessen. Daarnaast doneerden ze 250 schriften, pennen en potloden en speciaal voor de kinderen ik leer lezen-speelsets en miniloco. Mark Claassen: “De grotere borden waren voorheen zijpanelen van whiteboards die we op Het Hooghuis niet meer gebruikten. De overige spullen hebben we aangeschaft van de opbrengst van de wintermarkt.” Jop: “We werden heel warm ontvangen. Hierdoor wisten we dat de spullen op een goede plek terechtkwamen.” Jules: “En dat ze ook echt gebruikt gaan worden.” 

Angelo Schuurmans, directeur Stichting Thuis in Oss: “De hele opvang draait op draagvlak van de Osse samenleving. Dus deze betrokkenheid is cruciaal om te zorgen dat dit goed gaat. Daarin zie je dat we dit met z’n allen aan kunnen. We zijn hier superblij mee!”

Spullen doneren in plaats van geld
Mark Claassen, naast docent wiskunde ook mentor van klas 1 en begeleider van de leerlingenraad, licht de keuze van Stadion toe om spullen te doneren in plaats van geld: “Zo maken we zichtbaar wat er gebeurt met het ingezamelde geld. We hopen ook dat lokale bedrijven meewerken aan de wensactie en spullen doneren. Op die manier halen we het maximale uit het beschikbare budget.”

Nog één wens te gaan
De vijfde wens staat op de agenda voor eind dit schooljaar of begin volgend schooljaar. Het betreft een donatie aan SlowCare Elzeneindhuis, een kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige meervoudige) beperking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant