De Luciakerk in Ravenstein.
De Luciakerk in Ravenstein.

Start bouwkundig onderzoek Luciakerk Ravenstein

Algemeen 813 keer gelezen

RAVENSTEIN | Vanaf vandaag, maandag 20 november, starten in opdracht van parochie Heilige Johannes de Doper onderzoeks werkzaamheden aan de Luciakerk te Ravenstein. Eerder bleek vallend stucwerk het symptoom te zijn van een instabiele kapconstructie en bleek er sprake te zijn van houtaantasting door de bonte knaagkever en de houtzwam. 

Het zogenoemd destructief onderzoek moet de laatste onbekende factoren van de werkelijke gesteldheid van de koepel in beeld brengen en geeft een goede indicatie welke kosten een renovatie met zich meebrengen.Ten behoeve van het onderzoek zal de constructie van binnenuit met camera’s achter het plafond worden bekeken. 

De werkzaamheden vinden plaats onder regie van Hylkema Erfgoed en met goedkeuring van de plannen door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (voorheen monumentenzorg). De kunstwerken worden bij het onderzoek zorgvuldig beschermd. Van de gewelventekeningen worden op een inventieve manier digitale kopieën gemaakt, waardoor deze later weer teruggeplaatst kunnen worden en dus behouden blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant