Lege gangen maandagmiddag in het TBL in Oss.
Lege gangen maandagmiddag in het TBL in Oss.
Update

Middelbare scholen Hooghuis in Oss weer vrijgegeven na valse bommelding

Algemeen 4.274 keer gelezen

OSS | Het Titus Brandsma Lyceum en zes andere scholen van Het Hooghuis in Oss en ook in Heesch zijn maandagochtend met spoed ontruimd. Alle leerlingen werden verzocht met grote spoed schoolgebouwen te verlaten. Na onderzoek is gebleken dat er sprake was van een valse bommelding.

De ontruiming betrof het Mondriaan College, Het Hooghuis Stadion, Het Hooghuis Zuid, Het Hooghuis West, De Singel, het Hooghuis Heesch en Het Titus Brandsma Lyceum. De politie was aanwezig op twee locaties van het Hooghuis Lyceum om verder onderzoek te doen. 

Alle zeven locaties van dezelfde scholengemeenschap werden uit voorzorg ontruimd. “Dergelijke meldingen nemen we altijd uiterst serieus”, zo meldt de politie. “We hebben gesproken met degene die de melding heeft gedaan. Daaruit blijkt dat het gaat om een valse melding.”

Vanwege organisatorische redenen bleven alle locaties van Het Hooghuis de gehele maandag gesloten. Alle lessen worden dinsdag 28 november weer normaal volgens het rooster hervat op het tweede lesuur.

De schoolleiding laat weten dat een aantal leerlingen zijn spullen heeft achtergelaten op school. “Van hen wordt verwacht dat zij om 8:45 uur in het lokaal zijn waar ze tijdens de calamiteit zijn vertrokken. Zij kunnen daar hun spullen ophalen en eventueel napraten mochten zij daar behoefte aan hebben. We betreuren de ontstane commotie, maar de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers staat altijd voorop. Een groot compliment naar al onze leerlingen en medewerkers voor de vlotte manier waarop de ontruiming is verlopen.”

Scholen ontruimd bommelding Oss
Scholen ontruimd bommelding Oss
Scholen ontruimd bommelding Oss
Titus Brandsma Lyceum ontruimd.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant