Afbeelding
Advertorial

5 aandachtspunten voor het kiezen van de beste arbodienst

Algemeen 380 keer gelezen

Ook al heb je slechts één werknemer in loondienst, volgens de Arbowet ben je verplicht om in ieder geval een basiscontract met een arbodienst af te sluiten. Als werkgever ben je namelijk verantwoordelijk voor het bieden van passende zorg aan je werknemers. Ook voor het begeleiden van een ziek personeelslid of het voorlichten over de risico’s op de werkvloer is het inschakelen van een arbodienst noodzakelijk. Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste arbodienst voor jouw bedrijf? We zetten vijf aandachtspunten op een rij. 

1. Selecteer een arbodienst die gecertificeerd is

Binnen de arbodiensten zijn er talrijke organisaties die hun diensten leveren aan bedrijven. Let er hierbij op dat de arbodienst voldoet aan de wettelijke voorwaarden en gecertificeerd is. Op de website van de Stichting Beheer Certificatieregeling Arbodiensten, oftewel het SBCA, vind je een lijst van alle arbodiensten die gecertificeerd zijn in jouw regio. Door gebruik te maken van een gecertificeerde arbodienst ben je verzekerd van goede verzuimbegeleiding, waardoor het verzuim onder werknemers zoveel mogelijk wordt beperkt. 

2. Let op de BIG-registratie van de bedrijfsarts

Wanneer je een arbodienst inschakelt, controleer je welke bedrijfsartsen en andere specialisten werkzaam zijn bij deze dienst. Staan deze artsen vermeld in het BIG-register? Dan haal je de beste expertise in huis. 

3. Kies een arbodienst die bij jouw werkwijze past

Als je een arbodienst benadert, bespreek je eerst hoe de dienstverlening bij de dienst in zijn werk gaat. Arbodiensten bieden namelijk verschillende dienstenpakketten aan. Geef je veel uit handen, waardoor de arbodienst bijvoorbeeld ook de administratie regelt? Of kies je voor een minder gedetailleerd pakket, waarbij je zelf de controles met de bedrijfsarts coördineert. Let goed op de onderlinge verschillen en de daarbij behorende tarieven. Door gebruik te maken van een vergelijker als HR Navigator zie je al snel welke arbodienst het beste bij jouw wensen aansluit. 

4. Houd je aan de vereisten van de Arbowet

Zowel de werkgever als de arbodienst dienen aan de Arbowet te voldoen. Dit betekent dat je een basisovereenkomst afsluit die aansluit op de wet- en regelgeving. Ook zijn er bijvoorbeeld regels voor een second opinion. Zo moet een arbodienst altijd een second opinion mogelijk maken. Controleer bij de arbodienst hoe dit bij hen exact geregeld is. 

5. Zorg voor persoonlijk contact met de arbodienst

Door persoonlijk contact te onderhouden met de arbodienst, kun je al snel samen de knelpunten op de werkvloer aanpakken. Door verbeteringen aan te brengen, creëer je een lager ziekteverzuim en een hoger werkgeluk. Beschik je over een ondernemingsraad of andere personeelsvertegenwoordiging, dan is het van belang om deze ook in de keuze voor de arbodienst te betrekken. De ondernemingsraad heeft zelfs een instemmingsrecht waarmee de keuze kan worden afgekeurd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant