Afbeelding

Informatieavond aardwarmteonderzoek aan de Graafsebaan, Heesch

Algemeen 682 keer gelezen

OSS/HEESCH | Energie Beheer Nederland (EBN) organiseert op dinsdag 20 februari een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden over de onderzoeksboring aan de Graafsebaan in Heesch.

“Het doel van het wetenschappelijk, dat rond de zomer van 2024 start en maximaal zes maanden duurt, is om de potentie van aardwarmte voor deze regio in kaart te brengen”, legt EBN uit. “Diep in de ondergrond van onze aarde is het warm. Deze warmte is afkomstig uit water in diepe aardlagen. Deze aardwarmte kan ingezet worden om huizen en kantoren mee te verwarmen en is een alternatief voor aardgas, zonnepanelen en windmolenparken. SCAN (dit is de naam van het aardwarmteonderzoek uitgevoerd door EBN in samenwerking met TNO) is de verkenningsploeg die de Nederlandse ondergrond in kaart brengt. Met de uitkomsten kunnen de mogelijkheden van aardwarmte beter ingeschat worden. Kijk voor meer informatie op scanaardwarmte.nl.”

Praktisch
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 20 februari van 19.30 tot 21.00 uur bij Restaurant Clemens, aan de Willibrordusweg 81 in Oss. Aanmelden via info@scanaardwarmte.nl. EBN besluit: “U bent van harte welkom!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant