Patrick Baas
Patrick Baas

Osse auteur Patrick Baas brengt boek uit over palmsticks

Algemeen 737 keer gelezen

OSS | Enkele maanden geleden kwam nog de nieuwste uitgave van de Osse auteur Patrick Baas uit, Straatwijs deel 2. Dit was het vervolg op zijn tot op heden best verkochte boek dat hij eerder in 2010 publiceerde. Dat hij niet kan stilzitten is wel duidelijk, want inmiddels is zijn nieuwste en tevens 14de uitgave op komst: Palmsticks en de Kubotan, een praktische handleiding voor instructeurs.

“Palmsticks zijn van oudsher kleine en doorgaans vrij onschuldige wapens die kunnen worden ingezet tijdens een zelfverdedigingssituatie. Ze zijn vaak niet veel groter dan een vuist en worden ingezet om spiergroepen, drukpunten en zenuwen mee te raken”, aldus Baas, die zijn hele leven al actief is in de oosterse gevechtskunsten. Hij schreef het boekwerk in eerste instantie omdat hij regelmatig instructeurscursussen verzorgt op het gebied van dit kleine type handwapen. “Mensen verbazen zich er weleens over dat wij met wapens trainen, maar die vergissing zit hem in het feit dat mensen vechtsporten met zelfverdediging verwarren. Tijdens een vechtsportwedstrijd is het altijd één op één tegen een gelijkwaardige tegenstander. Maar wanneer mensen op straat worden aangevallen dan is dat een heel ander verhaal en spreken we nagenoeg altijd van een aanvaller en een slachtoffer. Van een eerlijk gevecht met blote handen is dan helemaal geen sprake. Kennis en vaardigheden met een palmstick kunnen dan een uitkomst bieden”, aldus Baas. 

Het boek bevat 120 pagina’s boordensvol informatie over de geschiedenis, verschillende type palmsticks, dagelijkse gebruiksvoorwerpen die als palmstick kunnen dienen, trainingsmethodes, technieken en tactieken. Het boek, dat overigens niet alleen voor instructeurs geschreven is, is inmiddels verkrijgbaar via Bol.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant