Afbeelding
Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo

Carnavalsvereniging geschrokken van aanrijding, ‘de impact op de jongere meiden en jongens is groot’

Algemeen 8.238 keer gelezen

BERGHEM | De leden van carnavalsvereniging De Centrumknollen zijn erg geschrokken van de aanrijding tussen hun carnavalswagen en een trein gisteravond in Berghem. “We zijn enorm opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen onder ons”, vertelt Willem van Kreij, voorzitter van De Centrumknollen. “We leven erg mee met de machinist.”

De groep van zo’n 20 à 25 personen was bezig om hun wagen terug naar de bouwschuur te duwen. Zij waren net met de voorkant van hun wagen op het spoor toen de bellen begonnen te rinkelen en de slagbomen zakten. Van Kreij: “Dan is die wagen te lang om nog aan de overkant te krijgen. De trein van Oss naar Nijmegen pakte hem. Als een trein met 127 kilometer per uur op die wagen rijdt dan is die als een luciferhoutje. Toen kwam er van de andere kant ook nog een trein die over de brokstukken reed.”

“We zijn gisteravond al even samen gekomen”, aldus Van Kreij. “Dat doen we dadelijk nog een keer. De impact op de jongere meiden en jongens is groot. We gaan kijken hoe zij het oppakken. Maar het belangrijkste is dat de machinist goed herstelt.”

“We hebben gewoon heel veel geluk gehad”, concludeert hij. “We hebben een engeltje op onze schouder gehad. Gelukkig hebben we de juiste keuze gemaakt door allemaal op tijd van het spoor te gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant