ONSwelzijn kan meestal met één gesprekje zien of je recht hebt op geld terug.
ONSwelzijn kan meestal met één gesprekje zien of je recht hebt op geld terug. Foto: Shutterstock

ONSwelzijn: ‘Laat geen geld liggen bij belastingaangifte’

Algemeen 1.815 keer gelezen

OSS | ONSwelzijn meldt dat uit de praktijk blijkt dat veel mensen ‘geld laten liggen’ bij de Belastingdienst, omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Het gaat vooral om ouderen en mensen met chronische ziekten, jongeren met een bijbaan en mensen met een lager inkomen.

“Als je niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting is het vaak toch verstandig dit te doen”, aldus ONSwelzijn. Het kan namelijk gaan om enkele honderden euro’s bij de inkomstenbelasting. Deze aangifte gaat over het jaar 2023. Heb je nooit bericht ontvangen? Dan kun je tot 5 jaar terug je belastingaangifte doen. In 2024 kun je dus nog aangifte doen over 2019.

Krijg ik geld terug?
Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen? “Denk hierbij aan de inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Meestal kunnen wij met één gesprekje zien of je recht hebt op geld van de Belastingdienst.”

Advies krijgen
ONS welzijn heeft ruime ervaring met het doen van de aangifte inkomstenbelasting en het recht op toeslagen te onderzoeken en aan te vragen. Hun dienstverlening is gratis. Wil je weten of je in aanmerking komt voor advies en ondersteuning door ONS welzijn? Ga naar www.ons-welzijn.nl/belastingaangifte2023 en bekijk het stroomschema of neem contact op met ONS welzijn via 088 374 25 25.


Download de nieuwe app van Weekblad Regio Oss
Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws. Het Weekblad Regio Oss heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Kliknieuws: Regio Oss app vanuit de Google Play Store of Apple App Store om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Oss en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant