Het Centrummanagement heeft hun kantoor opengesteld voor het Rouwcafé.
Het Centrummanagement heeft hun kantoor opengesteld voor het Rouwcafé. Foto: Jack van Lieshout

Rouwcafé verhuist en begint lotgenotengroepen

Algemeen 1.643 keer gelezen

OSS | De bijeenkomsten van het Rouwcafé vinden vanaf woensdag 13 maart van de huidige locatie bij Ini Mini in de Houtstraat naar het kantoor van Stichting Centrummanagement Oss aan de Goudmijnhof 26A in Oss. Het aanbod van het Rouwcafé is ook uitgebreid met de groep lotgenotenmoeders na zelfgekozen levenseinde van hun kind en een groep voor mensen die een vriend of vriendin hebben verloren na een zelfgekozen levenseinde.

De nieuwe locatie bevindt zich naast de Bergoss Parkeergarage. De inloop blijft vanaf 19.45 uur, start om 20.00 uur en het Rouwcafé wordt afgesloten om 21.30 uur. “We zullen hier verblijven op de tweede en vierde woensdagavond van de maand”, aldus een woordvoerder. “We bedanken de centrummanager Jack van Lieshout en het bestuur van Stichting Centrummanagement Oss voor hun gastvrijheid!” De ochtendbijeenkomst blijft in het Talentencentrum aan de Linkensweg op de eerste en derde woensdag van de maand tussen 09.45 uur en 11.30 uur.

De groep lotgenotenmoeders is vorig jaar ontstaan. Inmiddels bestaat deze groep uit zeven moeders. Zij hebben ervoor gekozen om elke twee maanden bij elkaar te komen op de eerste donderdagavond van de even maanden. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 4 april. Er is ruimte voor meer moeders en vaders. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@rouwcafe-oss.nl. “Als er belangstelling is willen we ook een vader-groep organiseren. Graag per mail kenbaar maken!”

Het Rouwcafé kreeg ook de vraag of er lotgenotencontact bestaat voor mensen die een door zelfdoding overleden vriend of vriendin verloren hebben. De woordvoerder vertelt: “Omdat we de groep van moeders hebben die een kind aan zelfdoding verloren, werd het idee geboren om bij hen te vragen of ze vrienden en/of vriendinnen weten die behoefte aan lotgenotencontact hebben. Daaruit kwam contact met de moeder van een dochter die op 19-jarige leeftijd overleed aan zelfdoding. Zij gaat, door de ervaring die zij heeft in contact met vrienden en vriendinnen van haar dochter, deze groep begeleiden.” De eerste bijeenkomst van deze groep vindt plaats op donderdag 14 maart 2024 om 19.30 uur. “Mocht je zelf een vriend of vriendin door zelfdoding verloren zijn, dan kun je je aanmelden. Of ken je iemand die aan dit lotgenoten contact steun zou kunnen hebben? Van harte welkom!”

Meer informatie over alle groepen is te vinden op www.rouwcafe-oss.nl en aanmelden voor de verschillende groepen kan per mail via info@rouwcafe-oss.nl. Deelname aan de activiteiten is gratis. “Rouwcafé Oss is een stichting. We ontvangen geen subsidie en zijn volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en de bijdragen van sponsoren. Om ons mooie werk te kunnen voortzetten, willen we je vragen om ons te steunen. Ieder bedrag, klein of groot, is zeer welkom. Stuur ons een mailtje naar vrienden@rouwcafe-oss.nl en we mailen het formulier. Hartelijk dank!”


Download de nieuwe app van Weekblad Regio Oss
Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws. Het Weekblad Regio Oss heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Kliknieuws: Regio Oss app vanuit de Google Play Store of Apple App Store om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Oss en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant