Afbeelding

De Lievekamp stapt over van wegwerpbekers naar herbruikbaar alternatief

Algemeen 1.125 keer gelezen

OSS | Theater De Lievekamp stapt per woensdag 28 februari over van wegwerpbekers naar de herbruikbare bekers van Happy Cups. “Met deze belangrijke stap dragen we een duurzaam steentje bij aan het bevorderen van een schone en circulaire economie”, laat het theater weten.

“Waar bezoekers voorheen papieren en plastic bekers mee de zaal in namen, krijgen ze nu stevige, herbruikbare bekers mee die voorzien zijn van het logo van het theater. Ze kunnen hun drankjes dus gewoon meenemen naar de voorstelling, maar dan wél in een klimaatvriendelijke beker. Dit is niet alleen milieubewust, maar zorgt ook nog eens voor een luxe, gebruiksvriendelijk gevoel. Na gebruik doen bezoekers de bekers weer in de daarvoor bestemde bakken, waarop de bekers zorgvuldig worden afgewassen voor een volgend gebruik. De Lievekamp is blij om met Happy Cups in zee te gaan!”, aldus het theater. De bekers van Happy Cups zijn gemaakt van 100 procent fossielvrij PHA plastic. “Een materiaal dat wordt geproduceerd door micro-organismen, vergelijkbaar met hoe bier of yoghurt wordt gemaakt. Het materiaal is volledig biologisch afbreekbaar. De bekers hebben daarbij een extreem lange levensduur en kunnen wanneer ze écht versleten of kapot zijn volledig worden hergebruikt voor nieuwe grondstoffen.”


Download de nieuwe app van Weekblad Regio Oss
Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws. Het Weekblad Regio Oss heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Kliknieuws: Regio Oss app vanuit de Google Play Store of Apple App Store om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Oss en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant