Afbeelding

‘Hoe herstel ik van Long Covid?’ bij Volksuniversiteit Oss

Algemeen 1.329 keer gelezen

OSS | “Ben jij één van de velen die worstelt met Long Covid en wil je weer controle over je gezondheid krijgen?”, vraagt Volksuniversiteit Oss. “Wij bieden dit voorjaar een cursus aan om te ervaren hoe je Long Covid effectief kunt aanpakken. De cursus wordt geleid door long covid therapeut en ervaringsdeskundige Tanja Crabeels en Paula de Visser van Het Helende Huis in Haps. Samen bieden ze een holistische aanpak om te helpen bij jouw herstel.”

Wanneer je met Long Covid kampt, is actief blijven niet langer een vanzelfsprekendheid. Het kan al een prestatie zijn als je de dagelijkse huishoudelijke activiteiten zelf kunt uitvoeren. Een korte wandeling kan voelen als een enorme opgave, om nog maar te zwijgen over een bezoek aan de sportschool. 

Tweedelige workshop
“In een tweedelige workshop krijg je een diepgaand inzicht in wat Long Covid is en waarom het jou heeft getroffen”, aldus Volksuniversiteit Oss. “Tanja legt uit welke interventies nodig zijn voor herstel en hoe je jouw gezondheid stabiel kunt houden op de lange termijn.” Tanja: “Je zult de werking van je lichaamssystemen begrijpen en ontdekken waarom specifieke acties bijdragen aan je herstel.” Een belangrijk onderdeel van de workshop is het identificeren van stressfactoren die je gezondheid belasten, inclusief voeding, en hoe je hierop kunt anticiperen met je levensstijl.

Praktische tip
Paula deelt graag praktische tips om bewegen, zelfs met beperkte energie, voor iedereen toegankelijk te maken. “Een extra voordeel van deze methode is het positieve effect op lichaamsprocessen zoals de bloedcirculatie, het zuurstoftransport en de activatie van het zenuwstelsel. Paula zal bewegingen delen die je op elk moment van de dag kunt integreren. Je bepaalt zelf de frequentie en het niveau van de bewegingen, afhankelijk van je energiepeil. Dit biedt jou de mogelijkheid om in beweging te blijven, zonder de noodzaak van speciale materialen. Door samen te werken aan het omgooien van je levensstijl, zul je tijdens de bijeenkomsten ervaren hoe puzzelstukjes in elkaar vallen en krijg je het vertrouwen om zelf het verschil te maken”, aldus Volksuniversiteit Oss.

Docenten
Over de docenten vertellen zij: “Tanja Crabeels is een ervaren natuurgeneeskundige en long covid therapeut. Na jarenlange klachten en zelf te zijn getroffen door long covid, heeft ze haar kennis en ervaring ingezet om een succesvol behandelplan te ontwikkelen. Ze heeft al meerdere long covid patiënten geholpen om hun gezondheid, werk en sociale leven te herstellen.
Paula de Visser verzorgt sinds 2012 beweeglessen voor volwassenen die weinig actief zijn, zoals ouderen en mensen met een kantoorbaan.” Paula: “De bewegingen die ik onderwijs, voeren we rustig en met volle aandacht uit. Ik pas ze zelf dagelijks toe, vooral wanneer ik lange uren aan mijn bureau doorbreng.”

Inschrijven via website
De cursus bestaat uit twee lessen van 2 uur. De start is op vrijdag 15 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Oss. De kosten bedragen 39 euro. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitoss.nl. Voor vragen kun je contact opnemen via info@volksuniversiteitoss.nl of bellen met 0412 63 80 60.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant