De deelnemende leden van herenclub Nobiles samen voor de zelf gepimpte auto's en verkleed in een zelfgekozen thema.
De deelnemende leden van herenclub Nobiles samen voor de zelf gepimpte auto's en verkleed in een zelfgekozen thema. Foto: Hans van der Poel

Leden Nobiles racen binnenkort door Zuid-Engeland

Algemeen 1.033 keer gelezen

OSS | In goedkope auto’s vertrekken de leden van herenclub Nobiles op vrijdag 8 maart naar Zuid-Engeland. Het zijn niet zomaar auto’s waar de heren mee vertrekken; “Er zijn een paar auto’s die nog niet eens door de APK-keuring zijn gekomen en er zit ook een auto bij waarvan het dak begon te lekken toen deze door de wasstraat ging.”

Door Lex Buijs

De groep bestaat uit 16 auto’s en in elke auto zitten twee deelnemers. Een van deze deelnemers en tevens een van de organisatoren is Harm Lamers. “Er zijn een aantal eisen waar de deelnemende auto’s aan moeten voldoen”, vertelt hij. “De auto mag maximaal 1250 Engelse pond kosten en moet in Engeland geproduceerd zijn. Je wint de race door het minste geld uit te geven. Dit betekent dat de aanschafprijs van de auto en de brandstof kosten uiteindelijk bij elkaar opgeteld worden om zo de winnaar te bepalen. Ook kun je van de organisatie tijdens de rit bonus- of minpunten krijgen ter waarde van 50 euro. Op het einde van de race worden de auto’s ook verkocht en de opbrengst hiervan wordt van het totale bedrag afgehaald. Op de achterkant van alle auto’s zit een blackbox sticker waar alle gemaakte kosten worden opgeschreven. Het duo met de laagste totale kosten wint de Nobiles Garbage Run ’24.”

Vertrek
De groep vertrekt op 8 maart om 05.00 uur vanuit Heesch naar het Franse Calais. Vanuit daar gaan de auto’s de trein op richting Engeland. De eerste dag is volgens Harm de zwaarste: “Op die dag rijden we meer dan 400 kilometer. De rest van de dagen rijden we zo’n 200 kilometer per dag. De snelheid waarmee je deze afstand aflegt maakt niet veel uit. De hotelovernachtingen zijn vooraf geboekt met ontbijt en diner erbij, dus het bereiken van de locatie is het belangrijkste. Het is de bedoeling dat iedereen op 12 maart in de avond weer thuis is.”

APK gekeurd
Harm is erg enthousiast over de rit. “Ik denk dat we veel gaan lachen. Er zijn een paar auto’s die nog niet eens door de APK-keuring zijn gekomen en er zit ook een auto bij waarvan het dak begon te lekken toen deze door de wasstraat ging. Als de race begint moeten alle auto’s uiteraard wel APK gekeurd zijn. Het belooft dus erg grappig te worden, maar ook spannend of alle auto’s de eindstreep wel gaan halen.”

Presentatie van de auto’s
Zondag 25 februari zijn de deelnemers met hun auto’s even bij elkaar gekomen. “Het was erg mooi om alle auto’s even te zien. Iedereen had voor zijn eigen thema gezorgd door pakken aan te trekken en de auto te pimpen. Er waren vier verschillende Engelse automerken te zien: Mini Coopers, Rovers, Jaguars en een Bedford. De Bedford is een camper die maximaal 80 kilometer per uur kan. Ook was er een auto bij waarvan de motor na een half uur al gloeiend heet was. Het is dus maar de vraag of deze auto Calais gaat halen”, vertelt Harm lachend. “Elke auto heeft zijn eigen mankementen, dus het zal in ieder geval een spannende race worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant