De huidige gymzaal naast Kindcentrum Sterrebos.
De huidige gymzaal naast Kindcentrum Sterrebos.

Verouderde gymzaal Verdistraat wordt vervangen door een volledige nieuw exemplaar

Algemeen 1.869 keer gelezen

OSS | De sterk verouderde gymzaal aan de Verdistraat wordt gesloopt en vervangen door een nieuwe gymzaal. Vanwege de belangrijke functie voor scholen en andere verenigingen in de buurt is er besloten om een compleet nieuwe gymzaal te bouwen. Het is de bedoeling dat deze eind 2025 klaar is voor gebruik.

Gebruikers van de gymzaal uit 1975 worden betrokken bij het ontwerpen van de nieuwe gymzaal. Het gemeentebestuur wil dat behalve scholen ook verenigingen en andere inwoners, na schooltijd, van de zaal gebruik kunnen maken om te bewegen. “Het gebouw is flexibel en efficiënt te gebruiken, geschikt voor meerdere doelgroepen en duurzaam (energieneutraal).”

Eerder werd nog overwogen om de gymzaal te renoveren naar een ‘bijna energieneutraal gebouw’. De gemeente streeft echter naar grotere duurzaamheid en heeft daarom besloten een nieuw energieneutraal gebouw neer te zetten.

Hoofdgebruiker van de gymzaal is Kindcentrum Sterrebos. Zij willen ook na school laagdrempelige activiteiten kunnen bieden aan hun leerlingen en andere kinderen uit de wijk. In het ontwerp van de nieuwe gymzaal wordt daar rekening mee gehouden. Het kindcentrum wordt dan ook betrokken bij het ontwerp.

Het gemeentebestuur verwacht dat de periode tussen de sloop van het oude gebouw en de oplevering van de nieuwe gymzaal zo’n 16 maanden duurt. In die tijd moeten de gebruikers uitwijken naar andere sportaccommodaties. Waar de leerlingen van het Sterrebos terecht kunnen is nog niet duidelijk, maar als de tijdelijke locatie niet op loopafstand is wordt er vervoer geregeld.

Om de bouw mogelijk te maken heeft het gemeentebestuur een eerste stap genomen door een voorbereidingskrediet van 152.000 euro beschikbaar te stellen. Met dat geld kunnen de voorbereidingen en het ontwerpproces worden gestart. Voor het gehele project is 1,9 miljoen euro beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant