Stichting Gleveris organiseert nog één keer het FringeL Festival.
Stichting Gleveris organiseert nog één keer het FringeL Festival.

Stichting Gleveris stopt er na 12,5 jaar mee, ‘We kijken met buitengewoon veel voldoening terug’

Algemeen 685 keer gelezen

OSS | Stichting Gleveris stop wordt ruim 12,5 jaar na de oprichting opgeheven. De stichting organiseerde probeerprojecten waarbij mensen met autisme dingen konden uitproberen die leidden tot een eigen product zoals een boek, film of optreden. Maar voor het zover is organiseert de stichting nog de elfde editie van het FringeL Festival op zondag 10 maart.

Het bestuur van de stichting licht het besluit toe: “We hebben geconstateerd dat veel deelnemers, met name artiesten van het FringeL Festival, door de jaren heen zoveel met succes hadden bereikt dat het ‘proberen’ steeds meer op de achtergrond kwam. Te denken valt aan de ontwikkellijn van solo-optredens, via duets, ensembles naar optreden in een echt orkest in een goed gevulde concertzaal!” Ook bij andere projecten waren de deelnemers succesvol. Daardoor veranderde de rol van Gleveris van ondersteuner van de deelnemers meer naar die van ondersteuner van de begeleiders. De stichting is daarom al gestopt met de ‘Probeerprojecten autisme’.

“We kijken met buitengewoon veel voldoening terug naar de vele en diverse projecten en vooral ook de enthousiaste deelnemers daaraan”, aldus de het bestuur. “Boeken, CD’s, exposities, optredens tijdens de FringeL Festivals: wat blijven er veel prachtige herinneringen! En niet te vergeten: verschillende nieuwe onderlinge contacten. Want de probeerprojecten waren er niet alleen om te helpen vaardigheden/wensen om te zetten in eigen producten maar ook om te netwerken en vrienden te maken.” Gleveris werd in 2008 opgericht door Gijs Verheijden en zijn twee kinderen Luuk en Rik. De naam Gleveris is een acronym van hun namen. Het bestuur nodigt iedereen uit om op 10 maart naar het elfde FringeL Festival te komen voor een mooie afsluiting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant