Het voorlopige ontwerp voor het Urban Ox Park met links de pumptrack, rechts het skatepark en onder het calisthenicspark.
Het voorlopige ontwerp voor het Urban Ox Park met links de pumptrack, rechts het skatepark en onder het calisthenicspark.

Bouw Urban Ox Park gaat deze lente van start, in de herfst klaar voor gebruik

Algemeen 3.588 keer gelezen

OSS | De bouw van het Urban Ox Park in het Sibeliuspark gaat in april of mei van start, meldt het burgerinitiatief. Zij verwachten dat het park in september of oktober in gebruik kan worden genomen. Uitvoerder BAM heeft op basis van de eisen in aanbesteding al een voorlopig ontwerp gemaakt. Maar voor de bouw begint wordt er nog overlegd met omwonenden en toekomstige gebruikers en moet er toch nog wat geld op worden gehaald.

Op de aanbestedingsopdracht, die werd gewonnen door BAM, kwamen twee reacties. “In de aanbestedingsopdracht vroegen we nog niet om een ontwerp, omdat we het park samen met gebruikers en omwonenden willen ontwerpen”, vertelt Tim Zwijsen, één van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief. . BAM maakte op basis van de gestelde eisen toch alvast een eerste ontwerp met een pumptrack, skatepark en calisthenicspark. “Het ontwerp voldoet aan onze eisen en daarnaast ligt de visie die BAM heeft gepresenteerd in lijn met hoe wij het park zien.”

Zwijsen is niet bang dat april/mei te krap is als er eerst nog met omwonenden en gebruikers moet worden gesproken. “We zijn al een hele tijd met het project bezig en hebben al eerder met omwonenden gezeten. Dat heeft BAM ook gezien. Daarom gaven zij aan in april of mei al te kunnen beginnen.” Zwijsen benadrukt nogmaals dat er géén bomen worden gekapt voor het Urban Ox Park. “Je kan op het ontwerp zien dat alles om de bestaande bomen heen is getekend. Bomenkap zou ook tegen mijn eigen principes ingaan.”

Het voorlopige ontwerp wordt dus op maandag 11 maart tijdens een inloopavond voorgelegd aan omwonenden. Zwijsen: “Tijdens deze avond presenteren we het voorlopige ontwerp van het park en beantwoorden we alle vragen. Je kan ook vooraf je vraag of opmerking al met ons delen via info@heturbanoxpark.nl. Als we vaker dezelfde opmerking ontvangen kunnen we dat misschien alvast meenemen in onze presentatie.”

Daarnaast komen er nog een aantal sessies waarin de toekomstige gebruikers mee kunnen praten over de inrichting van het park. “Het is beter om daar een apart moment voor te organiseren”, vindt Zwijsen. “We gaan dan meer in op de vaktermen. Die eindgebruikers hebben we al in kaart, want dat zijn ook de mensen die we vertegenwoordigen. Maar als je ideeën hebt over de inrichting van het park kun je ook contact met ons opnemen via de website of Instagram.”

Hoewel de crowdfundingsactie een succes was zijn de financiën nog niet helemaal rond. “Met onze crowdfundingsactie hadden we genoeg geld opgehaald om de aanbesteding in december te kunnen starten”, aldus Zwijsen. “Mensen hebben echt gul gedoneerd en daar zijn we dankbaar voor. Maar 5000 euro is niet zoveel op het bedrag van 135.000 euro dat we als initiatiefnemers moeten bijdragen. Die 5000 is ons wel het meeste waard omdat daaruit de steun blijkt. Om het park helemaal in te vullen zoals we het voor ogen hebben moeten we dus nog wel wat geld ophalen. Dat willen we doen via zakelijke sponsoren, subsidies en fondsen.” De overige 80 procent van de kosten worden door de gemeente Oss betaald.


Secretaris Tim Zwijsen van het burgerinitiatief Urban Ox Park. - Foto: Ronald Goudberg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant