Pleegzorg kent verschillende vormen. Welke pleegzorgvorm geschikt is, hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders.
Pleegzorg kent verschillende vormen. Welke pleegzorgvorm geschikt is, hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders.

Info-avond: Ontdek of pleegouderschap bij je past

Algemeen 365 keer gelezen

OSS | Op donderdagavond 4 april 2024 organiseert Oosterpoort, een pleegzorgorganisatie in Noordoost Brabant, een vrijblijvende voorlichtingsavond over pleegzorg. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wat pleegzorg precies inhoudt en wat er van pleeggezinnen gevraagd wordt.

Een ervaren pleegouder en een medewerker vanuit Oosterpoort vertellen tijdens de voorlichtingsavond aan de aanwezigen wat je moet weten over pleegzorg. Ook is er ruimte voor vragen aan de ervaren pleegouder.

Pleegzorgvormen
Wanneer een uithuisplaatsing nodig is, wordt altijd eerst naar een pleeggezin gezocht. Als het mogelijk is het liefst binnen het netwerk van het kind. Pleegzorg kent verschillende vormen. Voor de korte en lange termijn of ondersteunend voor een dag, weekend of een vakantie. Welke pleegzorgvorm geschikt is, hangt af van de behoefte van het kind en diens ouders. Welke vorm van pleegzorg bij jou past is afhankelijk van jouw eigen situatie.

Praktisch
De voorlichtingsavond vindt plaats op donderdag 4 april van 20.00 tot 22.00 uur aan de Kamperfoeliestraat 60 in Oss. Wilt u deze voorlichtingsavond bijwonen dan kun je je aanmelden via de website www.oosterpoort.org. Toegang is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is gewenst.

Meer info
Voor meer informatie kun je ook terecht op www.oosterpoort.org. “Met een integrale kijk, een open houding en het vizier op de toekomst maken wij onze zorg voor kinderen en jongeren op weg naar volwassenheid én hun gezinsleden elke dag een beetje beter”, aldus Oosterpoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant