Rabobank Oss Bernheze en Theater van de Stad sloegen de handen ineen om inwoners te informeren over zogeheten babbeltrucs.
Rabobank Oss Bernheze en Theater van de Stad sloegen de handen ineen om inwoners te informeren over zogeheten babbeltrucs.

Theatercafé leerde zich wapenen tegen babbeltrucs

Algemeen 253 keer gelezen

OSS | Cybersecurity en privacy worden steeds dringendere onderwerpen in een sneller bewegende en toenemend digitale wereld. Rabobank Oss Bernheze en Theater van de Stad sloegen de handen ineen om inwoners van de gemeente Oss en Bernheze op een theatrale en leuke manier te informeren over zogeheten babbeltrucs. Op woensdagmiddag 8 mei vond de succesvolle voorstelling Trap er niet in! plaats in een uitverkocht Theatercafé in De Lievekamp.

Een familielid dat plots vanuit een vreemd nummer om geld vraagt, een politieagent die pinpas en pincode opeist… verdacht, maar toch overkomt het de beste. Ook in de gemeente Oss blijken er toch regelmatig inwoners last te hebben van deze zogeheten babbeltrucs, merkte Rabobank Oss Bernheze op. Er leeft een behoefte aan informatie over deze babbeltrucs en hoe je jezelf ertegen kunt beschermen. Een uitgelezen kans voor Rabobank Oss Bernheze en Theater van de Stad om de handen ineen te slaan en deze relevante voorstelling naar Oss te halen.

Lobke van der Sanden, programmeur Theater van de Stad bij theater De Lievekamp: “Theater is een perfect middel om op een laagdrempelige en toegankelijke manier onderwerpen aan het licht te brengen en in dit geval, informatie te geven.” Na afloop van de voorstelling waren medewerkers van Rabobank Oss Bernheze aanwezig om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden en daar werd ook volop gebruik van gemaakt. Caroline van den Heuvel (teamlead Dagelijkse Bankzaken Rabobank): “Je ziet duidelijk dat de voorstelling goed pas bij de doelgroep. De spelers creëerden echt bewustzijn bij de bezoekers, waardoor het een hele leerzame middag is geworden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant