De opruimingswerkzaamheden zijn begonnen. (Foto: Charles Mallo, Foto Mallo)
De opruimingswerkzaamheden zijn begonnen. (Foto: Charles Mallo, Foto Mallo) Foto: Charles Mallo, Foto Mallo

Opruimingswerkzaamheden Vice Versa zijn begonnen

Algemeen 1.839 keer gelezen

OSS | Na de verwoestende brand bij logistiek koel- en vriesbedrijf Vice Versa is er een ravage achtergebleven. De duizenden kilo’s aan producten die in het distributiecentrum lagen opgeslagen liggen momenteel te rotten in de open lucht. De gemeente heeft daarom Vice Versa opdracht gegeven om het verwoeste gebouw zo snel mogelijk leeg te maken.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans schreef vrijdag 10 mei in een statement: “Nu de rook letterlijk is opgetrokken, is in volle omvang zichtbaar hoe verwoestend deze brand is geweest. De impact voor veel mensen en bedrijven is groot. We komen nu in de nafase. Een periode, die ook nog veel impact heeft. Er is gestart met het slopen van de gebouwen en het opruimen van de levensmiddelen. De levensmiddelen gaan bederven en dat gaat een flinke stank geven. De gemeente heeft Vice Versa opgedragen om zo snel mogelijk het gebouw leeg te maken. Daar wordt nu met man en macht aan gewerkt. De GGD/GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen) geeft aan dat er geen bijzonder gevolgen voor de volksgezondheid zijn, zolang mensen het vlees niet aanraken en het ongedierte wordt bestreden. Dat is in gang gezet. Wel zal er nog wekenlang geuroverlast zijn.”

Nablussen
Op zaterdagochtend 4 mei kwam rond 09.00 uur het signaal dat de brand onder controle is, er is besloten om het pand gecontroleerd uit te laten branden. Het nablussen werd overgenomen door een particulier bedrijf. Daarnaast is er een bedrijf ingezet om rottende voedingsmiddelen te verwijderen. Zij werken samen om de rotzooi op te ruimen.

‘Grote impact’
Maar behalve de rottende voedingsmiddelen hebben brand en het vele bluswerk dat eraan te pas kwam om die te bestrijden op meer vlakken invloed gehad op de omgeving. “Deze brand heeft grote gevolgen en impact”, aldus de burgemeester. “Natuurlijk voor het getroffen bedrijf Vice Versa dat een groot gedeelte van hun panden vernietigd zag worden. Voor omliggende bedrijven en bewoners, die met spoed hun huis of woning moesten ontruimen. Voor inwoners en bedrijven die geconfronteerd werden met rook, stank en afvaldeeltjes in de openbare ruimte en in hun eigen tuinen. Voor ons riool, dat gevuld raakte met vervuild bluswater. En nog veel meer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant