Het Ricciotti Ensemble speelde al twee keer eerder in de Groene Engel. (Foto: Hans Kreutzer)
Het Ricciotti Ensemble speelde al twee keer eerder in de Groene Engel. (Foto: Hans Kreutzer)

Verrassend zomerconcert in Jan Cunenpark en Osse centrum

Algemeen 134 keer gelezen

OSS | Een samenwerking tussen de Groene Engel, Centrummanagement Oss en ondernemers uit het Osse centrum. Dat is het zomerconcert van het Ricciotti Ensemble & Melissa Fortes op 31 juli in het Jan Cunenpark en de Osse stad. "Deze geweldige muzikanten toveren met hun muziek een glimlach op ieders gezicht", aldus concertprogrammeur Marjolein Kooijman van de Groene Engel.

Kooijman kwam in 2012 in contact met het Ricciotti Ensemble, een orkest van gevorderde amateurs en muziekstudenten dat vooral in de openlucht musiceert. "Na een telefoontje ben ik meer informatie gaan opzoeken over het ensemble. Ik was al snel enthousiast, aangezien ze heel leuke dingen maken." Het Ricciotti Ensemble bestaat uit 42 getalenteerde musici, die het doel hebben om zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met muziek. Dat doen ze met een mix van pop, klassiek, jazz en world én met de hulp van een bekende popartiest zoals Kyteman, Spinvis of Marike Jager. In de Groene Engel speelde het ensemble in 2012 met Spinvis en vorig jaar met Marike Jager. Dit jaar doen ze opnieuw Oss aan en werken ze samen met zangeres Melissa Fortes. "Dit optreden vindt plaats midden in de zomer en we willen graag naar buiten. Het Jan Cunenpark is daar een geschikte plek voor. In het park gaan we voor Braziliaanse sferen zorgen. Fortes komt uit Rotterdam en heeft Braziliaanse en Kaapverdische roots. Ze zingt jazzy en soul nummers in het Engels of Portugees."

Lunch
De muzikale dag in het Jan Cunenpark start om 11.30 uur met een lunch, georganiseerd door De Bakkers Lamers, Da Tommaso, Rocaccino, Ekoplaza en 't Hof in de Houtstraat. De kosten bedragen 7,50 euro en mensen kunnen tot 27 juli kaartjes kopen via de website www.groene-engel.nl, de CD Kiosk in Oss of de eerder genoemde horecagelegenheden. Om 12.30 uur begint het concert dat openbaar toegankelijk is. "Een derde van de nummers is afkomstig van Fortes. Een derde is orkestmuziek, zoals van Bach of Schubert. Er wordt op een luchtige manier over de componisten en liedjes gepraat en er is veel interactie met het publiek. Ook is een derde van de tijd ingedeeld voor lichte muziek. Van Justin Bieber tot Rage Against the Machine, heel gevarieerd." Na het optreden in het park speelt het ensemble al lopend richting centrum meerdere nummers. In de binnenstad wordt op enkele plekken een surprise concert gegeven. Om 15.30 uur staat een groots slotconcert op het programma op de Heuvel. 

Uit de krant