Een weekje vroeger dan normaal, maar Halfvastenoptocht toch zeer geslaagd. (Foto's Hans van der Poel)
Een weekje vroeger dan normaal, maar Halfvastenoptocht toch zeer geslaagd. (Foto's Hans van der Poel) Foto: Hans van der Poel
Foto’s

Carnavalsvereniging ‘t kumt goed’ een van de vele winnaars Halfvastenoptocht

Carnaval 5.693 keer gelezen

OSS | Eindelijk was ie er dan weer, na drie jaar afwezigheid. De Halfvastenoptocht, het grand dessert van Carnaval oftewel de optocht der optochten, zorgde afgelopen zondag weer voor mooie plaatjes dankzij de mooiste wagens uit de hele regio.

Het weer gooide geen roet in het eten, de route was anders, maar prima, en ook met de sfeer was niets mis.

In de categorie Jeugd was er een overwinning voor CV ‘t Ken Net. 2e werd CV Klén grei, 3e CV De Polderosjes, 4e CV De Bende, en 5e Het feestteam. De aanmoedigingsprijs was voor Het Feestteam.

De categorie Individuen/duo’s was een prooi voor Huub van Beers, gevolgd door De Wiefies en CV Ikke War. De categorie Loopgroep klein werd gewonnen door Vur iedere dag inne.

Uitslag Categorie Prinsenwagens was als volgt:
1. CV Kei Gezellie, 2. CV De Heikneuters/De Zandkruiers, 3. CV De Kiepenrijers, 4. SCVO De Ossekoppen Stadsprinsenwagen, 5. SCVO De Ossekoppen Jeugdprinsenwagen, 6. SCVO De Ossekoppen Raad van Halluf Elluf en Between.

Categorie Wagens klein:
1. CV Bekek ‘t mar, 2. CV Nie Duk Zat.
Het verschil in deze categorie is maar 0,75 punten. De jury vond de wagen van Bekek ‘t mar was net iets leuker, terwijl zij bij Nie Duk Zat de club iets enthousiaster vonden.

Categorie Loopgroep groot:
1. CV Los Zand, 2. Kunstfabriek Oss, 3. De Hangslotjes.

Categorie Wagens groot tenslotte werd gewonnen door CV ‘t kumt goed, met op plek 2. CV De Maosratten, 3. CV Opbokken & CV De Maasmuizen, 4. CV ‘t Ken Net, 5. CV Doe Mar Dur, 6. CV De Hekkesluiters, 7. CV ‘t is wa tis, 8. PCS Raauw Ossekar.
Beste vinding prijs: CV Doe Mar Dur.
Beste show prijs: CV De Maosratten.
SMS Publieksprijs: CV Doe Mar Dur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant