Fashion Days Oss vorig jaar was zonnig en warm.
Fashion Days Oss vorig jaar was zonnig en warm. Foto: Hans van der Poel

Fashion Days weer als vanouds

Centrum 1.513 keer gelezen

OSS | Het Osse centrum is op zondag 26 maart weer het toneel voor een grote modeshow tijdens de Fashion Days Oss. Darija van Perlo organiseert namens het centrummanagement deze middag, waar een verscheidenheid aan Ossenaren als model de catwalk betreden in de kleding van de deelnemende Osse modezaken. 

Darija vertelt:
“We hebben deze editie weer gekozen voor één lange catwalk van 80 meter. Dat is in de coronatijd ontstaan, met stoeltjes rondom de catwalk, en dat is eigenlijk wel goed bevallen, dus dat doen we nu weer. Afgelopen jaar hadden we weer twee catwalks, maar reacties daarop waren wat wisselend, vandaar nu weer één catwalk hebben, op wisselende locaties.”

De catwalk staat dit jaar op de Heuvel en volgend jaar is het Walplein weer aan de beurt, zo is de bedoeling.
“We gaan uit van mooi weer, met heel veel deelnemende winkels en de hele middag modeshows. De modellen komen weer uit Oss van de balletschool,  dus die trekken ook weer veel familie en vrienden en dat is altijd hartstikke leuk. De animo is weer erg groot geweest, zowel voor de modellen die meelopen als de winkels die mee willen doen. We hebben niet echt nieuwe winkels op het gebied van fashion, maar als iets goed is hoef je niet veel te veranderen he?”

Het publiek kan zo gemakkelijk kennismaken met wat de Osse modebranche te bieden heeft.
“Het is ook een beetje het succes van de herhaling he? Je kunt wel allerlei nieuwe dingen bedenken, maar als het niet hoeft,.. Maar dat zeg ik nou wel, er komt wel voor het eerst een hondenkledingshow, dus dat is wel nieuw. Bianca Hoegeé van hhet centrummanagement heeft een aantal hondeneigenaren gevonden die speciale hondenkleding zullen showen. Hartstikke leuk! En verder moeten we echt steeds weer gas geven om alles in een show van 35 minuten te gieten. De modellen moeten zich snel omkleden backstage, en lopen soms met de schoenen nog in de hand weer de catwalk op. Hoe meer winkels je hebt, hoe langer de show duurt en hoe moeilijker de puzzel ieder jaar wordt. We hebben in het midden een soort kruispunt waar de modellen elkaar tegenkomen. Maar eigenlijk is het gewoon een goede formule die nog steeds werkt.”

Mooi weer
“Het wordt een feestje: We zijn allemaal erg op elkaar ingespeeld en de speakers Bianca Hoegee en Joris Brukx praten de boel weer aan elkaar. Als het weer meewerkt wordt het een hele geslaagde middag”.

De Fashion Days vinden plaats op 26 maart op de Heuvel van 12.00 tot 16.30 uur.

“De kracht van de herhaling”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant