Loes Hubertus met haar spel Stars of Empathy.
Loes Hubertus met haar spel Stars of Empathy.

Loes Hubertus over wonen en werken in Dubai

Column 1.117 keer gelezen

OSS/DUBAI In de schaduw van de hoogste toren van de wereld, de 828m hoge Burj Khalifa in Dubai, zitten we op een terras waar Loes Hubertus vertelt over haar leven in Dubai. Loes is in Oss geboren, ging er naar de basis- en middelbare school en studeerde aan de universiteit van Nijmegen politicologie. Inmiddels woont en werkt ze 7 jaar in Dubai. Ze heeft er het bedrijf Learn Dutch Now opgezet en ontwikkelde het spel Stars of Empathy.

Terwijl toeristen uit alle delen van de wereld langs ons tafeltje lopen op weg naar de ingang van Dubai Mall vertelt Loes: “Toen ik nog in Nederland woonde heb ik Stars of Empathy al bedacht. Het is een bordspel om het empathisch vermogen van kinderen te vergroten en bij te dragen aan hun sociaal-emotioneel welbevinden. In onze hedendaagse samenleving is er helaas vaak weinig tijd en aandacht voor elkaar. Het spel wordt zowel door gezinnen, als door scholen en kindercoaches in Nederland en België gebruikt. Inmiddels is er een tweede versie op de markt. Mooi vond ik dat o.a. de bekende Belgische psychiater Dirk de Wachter mijn spel aanbeveelt.”

Als we de thee op hebben, lopen we de gigantische Dubai Mall in waar 1200 winkels zijn gevestigd. We komen langs riante, zeer luxueuze winkels van alle wereldmerken, maar ook langs zaken voor een meer bescheiden portemonnee. Verder passeren we een waterval, een schaats-ijshockeybaan met tribune en een gigantisch aquarium met tropische vissen. Alles is ruim opgezet, schoon en fris. Overal zijn grote gratis toiletten die continue schoon worden gemaakt. Loes zegt: “Veiligheid, service en hygiëne staan hier hoog in het vaandel. Als we voorbij een learning centre en speelgoedwinkels komen stoppen we even. Loes vertelt: “Hier komt binnenkort de Engelse versie van Stars of Empathy in de schappen te liggen.”
Vanaf Dubai Mall nemen we de taxi naar de wijk waar Loes woont. Een mooie, groene buurt met parken, openbare tennisbanen en sportvelden . Over haar spel wil Loes nog wel kwijt: “Stars of Empathy laat kinderen vertellen over wat hen bezighoudt en luisteren naar wat anderen bezighoudt. Verbinden met jezelf en anderen. Dat is waar Stars of Empathy kinderen mee helpt. Aan de vraag naar het spel hier in Dubai kun je zien dat we veel meer op elkaar lijken dan we willen geloven. Sommige mensen houden het idee van de luxe in Dubai graag in stand als zijnde het enige wat hier is. Maar dat is iets wat je op het eerste gezicht en op de toeristische plekken ziet. Als je bereid bent om een laag dieper te kijken en te voelen en contact te maken met mensen uit al die verschillende culturen, realiseer je je dat iedereen dagelijks met het hele palet aan emoties moet dealen. Die diepere laag is waar Stars of Empathy, spelenderwijs, over gaat: tijd voor elkaar maken en elkaar echt zien. Op mijn website vertel ik er meer over.”

Uit de krant