Afbeelding

The Dirty Daddies, een waar spektakel op het Hoessenbosch Festival

Event 924 keer gelezen

BERGHEM | Op donderdag 31, vrijdag 1 september, zaterdag 2 september én zondag 3 september zullen de magische poorten van het Hoessenbosch Festival weer open gaan. Dit jaar met thema: Fairytales! Dit jaar is er zelfs een extra grote mainstage.

Op vrijdag 1 september wordt er flink gas gegeven door The Dirty Daddies, dé ultieme 7-koppige hitmachine en al jaren de natte droom van al je zintuigen. Vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard. En als we The Dirty Daddies mogen geloven, dan hebben ze er zin in, vertelt bassist Roger.

“We zijn lekker met elkaar onderweg. Dit is weer een aangename setting voor het festivalseizoen. De clubtour is eind maart gestopt en vrij naadloos overgegaan in het festivalseizoen, en dat duurt tot en met eind september. We zijn er klaar voor!”

The Dirty Daddies bestaat uit Hubrecht op gitaar, Sun op toetsen en samples, Jordy op drums, Laurens zingt, Pim speelt gitaar, Huub op toetsen, en Roger op basgitaar: “Zeven vrienden, de meest uiteenlopende gasten met een gemeenschappelijke passie: super veel lol trappen op een podium, vette muziek maken, en zoveel mogelijk hits in een zo kort mogelijke tijd op het publiek afvuren. We proberen 120 nummers in 120 minuten te spelen, dat is wel zo’n beetje de maatstaf. De grootste hits komen voorbij, en die lopen naadloos in elkaar over. Af en toe onderbroken door een slokje eh,… drinken. We gaan van climax naar climax naar climax, ondersteund door een pak vuurwerk.”

The Dirty Daddies zijn 10 jaar geleden ontstaan om gewoon een jaartje voor de lol lekker te spelen, en samen rond te trekken, maar het is toch een beetje uit de hand gelopen. “We zouden eerst maar zo’n tien optredens doen, maar dat werden er steeds meer, en dat duurt tot de dag van vandaag nog voort. Als we dat hadden geweten hadden misschien iets langer nagedacht over de bandnaam, maar misschien ook wel niet. Ik vind hem wel goed eigenlijk. We zijn wel een beetje ‘dirty’”.

Om te ontdekken wat The Dirty Daddies zo uniek maakt, zul je toch echt zelf een show moeten bijwonen, nu voor het eerst tijdens het Hoessenbosch Festival. “We spelen daar nu voor het eerst, maar voor onze toetsenist Huub van Loon is het een thuiswedstrijd, hij komt uit Berghem. Die hebben we wel eens het Berghemse volkslied horen zingen,.. De rest van ons hoopt gewoon op een hele mooie, eerste kennismaking.”

Kaartjes zijn te koop via https://hoessenboschfestival.nl/.

Afbeelding

Uit de krant