Esmee Rog (19) uit Heesch finalist Miss Beauty of Noord-Brabant
Esmee Rog (19) uit Heesch finalist Miss Beauty of Noord-Brabant Foto:

Esmee Rog (19) uit Heesch finalist Miss Beauty

Event 710 keer gelezen

HEESCH | Esmee Rog uit Heesch staat in de finale van de Miss Beauty of Brabant verkiezing. Dit is een verkiezing voor meiden van 19 tot en met 27 jaar oud in Noord-Brabant. Esmee is de castingdag al doorgekomen. Zelf zou ze het leuk vinden om te winnen maar het proces dat ze ondergaat vind ze belangrijker.

Op de vraag of ze de nieuwe Miss Beauty of Noord-Brabant kan worden zegt ze:
‘’Dat zou zomaar kunnen. Een aantal kandidaten heeft al wel eens eerder meegedaan, dus zij hebben wat meer ervaring dan ik, maar daar kan ik alleen maar van leren.’ Het gaat haar niet alleen maar om de winst van de verkiezing. ‘’Van het proces leer je heel veel en word je veel zelfverzekerder’’, vertelt ze. De winst zou dus leuk zijn maar het proces is belangrijker.

Castingdag
De castingdag was in ieder geval al een groot succes. “Op de castingdag heb je drie rondes. Je begint met de voorstelronde, daarna heb je de bikinironde en als laatste heb je de Engelsevragen-ronde. Na de eerste twee rondes vallen er een paar meiden af. Na de Engelsevragen-ronde kijken ze wie ze finalistwaardig vinden. Dan zijn er 20 meiden over. Met die meiden ga je een traject in tot 3 februari. Dat bestaat uit bijvoorbeeld een weekend weg, voeding workshops, make-up workshops, fotoshoots en het uitzoeken van nieuwe kleren. Op de dag van de finale, 3 februari dus, wordt de uitslag van de finale bekend gemaakt.”

Droom
Esmee heeft er altijd van gedroomd om mee te doen aan een missverkiezing. ‘’Vroeger keek ik films over missverkiezingen in Amerika en dacht ik dat er in Nederland geen missverkiezingen waren. Totdat een vriendin van mij een paar jaar geleden mee deed aan deze missverkiezing’’. Daarna is ze het een beetje gaan volgen en werd ze zelfs gescout. ‘’Toen ik dit jaar gevraagd werd om mee te doen heb ik gelijk ja gezegd’’, zegt ze.

LINDA Foundation
Het is de bedoeling dat alle finalisten iets doen voor de LINDA Foundation. “Dit goede doel zet zich in voor gezinnen met kinderen die het wat minder breed hebben. Ik heb een Vinted acount gemaakt voor de LINDA Foundation. Vinted is een site waar je kleren die je bijvoorbeeld niet veel meer draagt kan verkopen. De winst die ik daarbij maak op het verkopen van deze kleren doneer ik aan de LINDA Foundation.”

Knippen voor het goede doel
Zelf wil ze graag nog meer doen voor dit goede doel. ‘’Ik ben zelf kapper en wil klanten voor weinig geld gaan knippen en dat geld ook schenken aan de LINDA Foundation’’, besluit Esmee.

Steunen?
Als je Esmee wilt steunen, stem dan op haar via deze site: https://missbeautynetherlands.com/finalisten-noord-brabant-2024.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant