Afbeelding

Dansen voor je (kwaliteit van) Leven Oss

Gezondheid 264 keer gelezen

HEESCH | Na zingen, improvisatietheater, open atelier biedt stichting Chaja muziek op beweging aan. Tijdens een Dansen voor je Leven workshop kunnen deelnemers ervaren wat hun lichaam nog allemaal (wel) kan en daar kracht uit putten. Of dat nu iemand is die zelf kanker heeft (gehad) of anderszins met kanker is geconfronteerd als partner, vriendin of nabestaande.

“Het is de bedoeling om het lichaam in beweging te brengen. Kleine en grote bewegingen, zelfs op een stoel kan iemand uitdrukking geven aan wat hem of haar beweegt”, aldus de stichting. “Dansen op muziek of in stilte, ontspant en brengt (weer) vertrouwen in het eigen lichaam. Dans als taal van het lichaam, als uitdrukking hoe iemand zich voelt. In feite beheerst en begrijpt iedereen die taal. Voor de workshop is daarom ook geen danservaring nodig.” De pilotserie bestaat uit vier bijeenkomsten. De workshop staat onder leiding van een ervaren dansdocent die zich bewust is van de beperkingen en mogelijkheden van de deelnemers. Elke bijeenkomst duurt één uur. 

Eerste workshop
In het 25-jarig jubileumjaar van de landelijke Stichting Kanker in Beeld werd de eerste workshop Dansen voor je Leven afgelopen voorjaar in Theater de Lievekamp in Oss georganiseerd. Stichting Chaja: “Het was een dynamische ochtend met beweging op prachtige muziek. De workshop vond plaats vanaf een stoel, vanwege de corona maatregelen, maar dat vormde totaal geen belemmering. Met een grote glimlach gingen de deelnemers naar huis toe. De deelnemers hebben ervaren wat het lichaam nog allemaal (wel) kan en ze gingen min of meer op ontdekkingsreis naar hoe eindeloos de mogelijkheden van het lichaam zijn in welke fase van de ziekte of levensperiode men ook zit.”

Praktisch
De lessen worden gegeven door Hanneke van der Stappen en vinden plaats op 6 en 20 oktober en 3 en 17 november van 10.30 tot 11.30 uur in De Pas Dansstudio van der Stappen aan De Misse 4 in Heesch. Deelname kost 35 euro voor vier lessen. Aanmelden kan via stichtingchaja@live.nl. Kijk voor meer informatie op www.stichtingchaja.nl of op de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant