Afbeelding
Foto: Sander Koning

Bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen uit Heesch

Gezondheid 1.048 keer gelezen

HEESCH | Vrouwen uit Heesch kunnen voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker van medio oktober tot eind november terecht in Schaijk. Het onderzoekscentrum is dan te vinden op het parkeerterrein tussen de huisartsenpraktijk en Sporthal de Eeght, Bossestraat 8 in Schaijk.

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor dit onderzoek. Dankzij het gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Voor een goede beoordeling van de röntgenfoto worden de borsten samengedrukt. José, die al 19 jaar meedoet aan het onderzoek, vertelt: “Sommigen merken er bijna niets van, maar in het verleden vond ik het onderzoek weleens gevoelig. De screeningslaborante vertelde me dat het helpt om te ontspannen.”

Waarom in Schaijk?
Het bevolkingsonderzoek borstkanker moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet het geval. In de ene regio moeten vrouwen (veel) langer wachten op het borstonderzoek dan in een andere regio. Om deze verschillen te verkleinen is de planning wat aangepast. Vrouwen uit Heesch worden daarom in Schaijk uitgenodigd. Zij hoeven hierdoor minder lang te wachten op een uitnodiging, maar moeten soms wel wat verder reizen naar het onderzoekscentrum. Vrouwen uit Heesch met de postcodes 5383KC/KM/KS en 5384 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd. 

Meer informatie
De informatielijn van het bevolkingsonderzoek is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer
088 00 01 340. Meer informatie vindt u op BevolkingsonderzoekNederland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant