Het klooster van de minderbroeders franciscanen in Megen.
Het klooster van de minderbroeders franciscanen in Megen.

Seizoensopening én vrijwilligersoproep van de Hof van Lof

Historie 438 keer gelezen

MEGEN | Op vrijdag 5 april begint het nieuwe seizoen van de Hof van Lof, de Bijbelse tuin bij het klooster van de minderbroeders franciscanen in Megen. Om 14.00 uur houden Liduine Willemsen en Mia van den Hurk, twee van de vaste rondleidsters, een inleiding getiteld ‘de Geheimen van Hildegard van Bingen’. 

Mystica Hildegard van Bingen (1098-1179), abdis van het benedictinessenklooster Rupertsberg te Bingen am Rhein (25 km ten westen van Mainz), was een veelzijdige vrouw. Ze was theologe, filosofe, kosmologe, plantkundige, arts, componiste, taalkundige en schrijfster. Bij de opening, die plaatsvindt in de kerk van het klooster, worden koffie en thee geschonken. Aansluitend aan de opening is de tuin te bezoeken. Aanmelden is verplicht, dit kan via rondleidingen@hofvanlof.nl.

Programma
In de maanden daarna (tot begin oktober) is de tuin bijna elke vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag meestal met een rondleiding, op zaterdag om zelf rond te kijken. Wel is er dan een gastvrouw of -heer aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor de kinderen is er dan een kinderspeurtocht aanwezig. Kijk voor het volledige programma op de website www.hofvanlof.nl. Aanmelden voor rondleidingen gebeurt eveneens via rondleidingen@hofvanlof.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant