Afbeelding

Rick Schoneveld uit Berghem zoekt donornier, ‘geef jij mij en mijn gezin ons leven terug?’

Human Interest 4.880 keer gelezen

BERGHEM | Rick Schoneveld uit Berghem is op zoek naar donornier. Door de ziekte FSGS is zijn nierfunctie flink achteruit gegaan. Hoewel zijn familie hem natuurlijk graag zou helpen is dit helaas niet mogelijk, Rick is namelijk op zoek naar een donor met bloedgroep O en zijn familie heeft grotendeels bloedgroep A.

Rick licht zijn situatie toe: “Ik ben Rick, 32 jaar, echtgenoot en vader. Tien jaar geleden werd ik van de ene op de andere dag ziek. Na een biopt werd duidelijk dat ik FSGS heb en daardoor nefrotisch syndroom. Mijn nierfunctie ging de afgelopen jaren gestaag achteruit. Door de extreme vermoeidheid kan ik niet werken en moet ik spaarzaam met mijn energie om gaan. Mijn nierfunctie kelderde afgelopen maanden van rond de 30 procent naar 11 procent. Ineens stond het dialyse- en transplantatie traject voor de deur. Mijn vader werd gekeurd maar helaas was hij niet geschikt. Mijn moeder, broer, zus en vrouw, allen bereid tot orgaandonatie, hebben helaas bloedgroep A en kunnen mij niet helpen. Cross-over zou kunnen maar heeft een lage slagingskans omdat ik een O donor zoek. We gaan uiteraard wel dit traject in want we willen geen mogelijkheid onbenut laten. Het aanvankelijke traject van korte periode dialyse en dan transplantatie is veranderd in een langdurige, onzekere tijd. Na de zomer start ik met dialyseren en dat zal ik moeten blijven doen tot ik een donor heb gevonden. Een periode waarin ons leven ‘on hold’ staat. Ons leven zal dan meer dan ooit draaien om mijn ziekte en de beperkingen die dit met zich meebrengt. Ben jij of ken jij een potentiële donor, altruïstisch of iemand die een nier in bloedgroep A zoekt en wil ‘ruilen’? Laat het weten! Geef jij mij en mijn gezin ons leven terug?”

Stichting Doneer een Nier bij Leven
Rick wordt in zijn zoektocht naar een geschikte nier ondersteund door Stichting Doneer een Nier bij Leven. Zij zetten zich in voor meer bekendheid voor nierdonatie bij leven. Nierpatiënten die op zoek zijn naar een donornier kunnen zich kosteloos inschrijven en kosteloos een oproep plaatsen op de facebookpagina Stichting Doneer een Nier bij Leven en de website DoneerEenNierBijLeven.nl. Mensen die een nier willen doneren kunnen zich ook kosteloos inschrijven, de stichting probeert dan een verbinding te leggen tussen beiden.

Uit de krant

Uit de krant