Rachel verhuisde twee jaar geleden vanuit Nistelrode naar Oss.
Rachel verhuisde twee jaar geleden vanuit Nistelrode naar Oss. Foto:

Osse Rachel strijdt mee om Miss Beauty verkiezing

Human Interest 10.449 keer gelezen

OSS | De Osse Rachel Aaij staat op zaterdag 11 februari in de finale van de verkiezing Miss Beauty of Noord-Brabant. Bij die verkiezing gaat het niet alleen om uiterlijk, alle finalisten verdiepen zich in een belangrijk thema. Rachel: “Het is fijn om op een podium te staan en over een belangrijk onderwerp te spreken.”

Rachel komt oorspronkelijk uit Nistelrode maar woont inmiddels twee jaar met haar vriend in Oss. Ze vertelt: “Ik werd gescout door iemand die ik op Instagram volg. Die persoon vroeg of ik mee wilde doen met Miss Beauty dus dacht ik, ‘Ik kan het altijd proberen. Nee heb je, ja kun je krijgen.’ Ik ben toen naar de castingdag gegaan waar ik ben gekozen als één van de twintig finalisten. Ik ben er trots op dat ik de tweede transvrouw ben die meedoet aan deze verkiezing.” 

Missverkiezingen
Rachel vertelt over haar deelname: “Het is gewoon leuk om mee te doen aan een missverkiezing. Ik houd van make-up en sta graag op een podium. Het is niet zo dat ik graag veel aandacht wil, maar het is fijn om op een podium te staan en over een belangrijk onderwerp te spreken.” De finalisten doorlopen samen een traject met workshops, fotoshoots en activiteiten waarbij ze leren lopen op een catwalk, hoe je jezelf kan profileren in de media en waarbij de deelenemers leren over hun gekozen advocacy onderwerp. “En we zetten ons in voor een goed doel, de Linda Foundation, door geld in te zamelen”, aldus Rachel.


Lichtvervuiling
Een belangrijk deel van Miss Beauty is het spreken over en ondersteunen van een belangrijk thema. Alle finalisten verdiepen zich in een onderwerp dat met het milieu te maken heeft en waar zij zich verbonden mee voelen. “Bij het kiezen van een onderwerp ben ik na gaan denken over waar ik last van heb”, vertelt Rachel. “Dat zijn bijvoorbeeld felle lampen van auto’s en als ik gedurende de dag veel kunstmatig licht heb gezien slaap ik ’s avonds slechter. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in lichtvervuiling en ben ik nu bezig om daar aandacht voor te vragen.”

Stemmen
Op 11 februari vindt de finale plaats in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Je kan nog tot en met 10 februari op Rachel stemmen door ‘Poll Noordbrabant Rachel’ te sms’en naar 3010. Dit kost 1,10 euro per stem. De stemmen tellen uiteindelijk voor 10 procent mee in het eindoordeel van de jury. De winnares van Miss Beauty of Noord-Brabant gaat door naar de finale van Miss Beauty of the Netherlands. Als je ook deze verkiezing weet te winnen kun je zelfs deelnemen aan Miss Earth.

Meer info
Kijk voor meer informatie op de website van de missverkiezing,
MissBeautyNetherlands.com/Noord-Brabant.

Uit de krant