Oijen viert het 55-jarig bestaan van drumfanfare DIOS
Oijen viert het 55-jarig bestaan van drumfanfare DIOS

Oijen viert het 55-jarig bestaan van drumfanfare DIOS

Human Interest 456 keer gelezen

OIJEN | Het aanstaande Pinksterweekeinde staat in Oijen volledig in het teken van het 55-jarig jubileum van drum-fanfare DIOS. Het is drie dagen feest in het dorp, met als hoogtepunt op zondagmiddag een internationale getinte taptoe waar ook de muzikanten van DIOS hun een splinternieuwe show laten zien. 

Op 4 april j.l. was het 55 jaar geleden dat DIOS werd opgericht. Dat kwam voort uit het eerste carnaval in Oijen in 1966. Mensen vonden dat daar muziek bij hoorde. Met geld van onder andere Zuster Sophia, die alle kwartjes van de blokfluit-lessen die ze gaf zorgvuldig had gespaard, werden de eerste instrumenten aangeschaft. In 1969 liep het korps voor het eerst mee in de carnavalsoptocht.
Het was het begin van een innige relatie tussen Oijen en DIOS, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Daarom is een lustrumviering van DIOS ook niets minder dan een dorpsfeest voor Oijen.

Dat begint al op vrijdagavond met een receptie, gevolgd door een avond waarbij vier Oijense DJ’s onder de titel ‘Oijen draait door’ een muzikale avond verzorgen. Zaterdag overdag is er van alles te doen voor de Oijense jeugd, en ‘s avonds is er de grote feestavond in MFA ‘Het Hart van Oijen’ met de feestband ‘De Bounties’. Op zondagmiddag is er dan de traditionele lustrumtaptoe.
Het jarige DIOS zal het publiek tijdens de taptoe een nieuwe show voorschotelen. De taptoe begint om 14 uur aan Pastoor Feletstraat. De toegang is 5 euro.

Uit de krant