Tonies Keukens fietst en loopt voor Alpe d'Huzes.
Tonies Keukens fietst en loopt voor Alpe d'Huzes.

Tonies Keukens fietst en loopt voor Alpe d’Huzes

Human Interest 4.707 keer gelezen

OSS | Tonies Keukens bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren zijn er dit jaar verschillende acties. Een van die acties is er een weekje tussenuit met het personeel, gekoppeld aan een goed doel. Tonies Keukens gaat daarom fietsen en lopen voor Alpe d’Huzes. De opbrengst komt volledig ten goede aan het KWF.

Marco van den Akker legt uit: “Ik wilde heel graag met het personeel iets gaan doen om het jubileum te vieren. Bovendien, en daar ben ik al jaren mee bezig, wil ik dat wij hier in het bedrijf iets meer aan sport gaan doen. Mijzelf zeker niet uitgezonderd. En de Alpe d’Huzes stond al een hele tijd op het lijstje om aan mee te gaan doen, maar de corona gooide lange tijd roet in het eten. Nu was de tijd daar om er aan mee te gaan doen.”

Voor Fred
Een mooie vorm van teambuilding en een goed doel, maar er is binnen het bedrijf ook het nodige leed geweest: “Mijn zus en mijn zwager hebben al meegedaan aan Alpe d’Huzes, maar anderhalf jaar geleden kreeg mijn zus kanker. Ze is er gelukkig weer bovenop gekomen, maar tijdens dat proces kreeg haar man, mijn zwager Fred, ook kanker. Hij is er helaas vorig jaar aan overleden, dus we lopen en fietsen ook voor hem.”

Met zijn allen
Tonies Keukens aan de Oude Molenstraat is gesloten van 30 mei t/m 3 juni. Want iedereen in het bedrijf doet mee:
“We gaan met 26 mensen naar Frankrijk, waarvan er 20 die mooie berg opgaan. Mijn zus gaat mee, mijn kinderen, nog wat familie en vrienden, en we gaan er met zijn allen een hele bijzondere week van maken, die in het teken staat van sport en van de nodige tranen. Maar we gaan het zeker ook heel leuk hebben daar. Er mag gelachen worden.”
Sponsors
Aanstaande zondag vertrekt het gezelschap en op 1 juni gaat er geklommen worden. Om geld in te zamelen voor het KWF. “We hebben natuurlijk flink getraind en ook al veel sponsoren benaderd. Ons shirt staat helemaal vol met shirtsponsors. We hebben ook T-shirts gesponsord gekregen, en ook daar weer andere shirtsponsors voor gezocht en ook díe staat helemaal vol. Tot nu toe is er al 48.000 Euro opgehaald voor het goede doel, maar er kan nog veel meer bij. En sportief gezien hoop ik zelf de Alpe d’Huez drie keer op en neer te fietsen. Daar ga ik voor. Geen idee of dat lukt. Zo’n hoge berg heb ik nog nooit beklommen, maar het is het allemaal waard. We doen het voor het KWF, en voor Fred Jilleba, mijn zwager. Zo heet ons team ook: Tonies-voor Fred.”

Doe mee
Doneren voor Alpe d’Huzes kan via de link op
www.tonieskeukens.nl.
“Iedere vijf Euro is al welkom”, zo besluit Marco van den Akker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant