Hans en Lammie Oor zijn 60 jaar getrouwd.
Hans en Lammie Oor zijn 60 jaar getrouwd.

Hans en Lammie Oor - Hadderingh 60 jaar getrouwd

Human Interest 1.100 keer gelezen

OSS | Op 5 September waren Hans en Lammie Oor-Hadderingh uit Oss 60 jaar getrouwd. Daarmee mogen zich een diamanten bruidspaar noemen.

Hans en Lammie hebben elkaar leren kennen in Assen. Hans werkte daar als “gestichtswacht” in de gevangenis van Veenhuizen en Lammie zat in Assen in de kost waar ze werkte voor een kruidenier. Op een avondje uit ontmoetten ze elkaar, de eerste liefdesvonken sloegen over. Toen Hans vervolgens in 1959 bij de gemeentepolitie Oss een baan kreeg hielden ze contact en kregen verkering. Liefde is grenzeloos, dus Lammie kwam over uit het verre Drenthe en vond werk als verpleegster in het toenmalige Sint Anna ziekenhuis. 

Op 5 september 1963 traden ze in het huwelijk, maar niet eerder dan nadat de protestantse Lammie zich had laten omdopen in dit katholieke zuiden. In die tijd was de maatschappelijke mores dat Lammie niet meer mocht werken. Dat heeft haar er niet van weerhouden om een groot deel van haar leven, naast haar gezin, aan de maatschappij bij te dragen. 

Ze hebben Oss nooit meer verlaten, Hans heeft zijn hele leven bij de gemeentepolitie Oss gewerkt. De functie waar hij met de meeste liefde aan terug denkt, was zijn periode van wijkagent in de schadewijk. Hans en Lammie hebben altijd in de Ruwaard gewoond tot op de dag van vandaag en kregen 2 zonen en een dochter. En zijn inmiddels trotse opa en oma van 6 kleinkinderen. Alhoewel ze wat ouder worden (87 en 83) wonen ze nog steeds gelukkig en zelfstandig samen in hun woning aan de Schaepmanlaan in Oss.  

Uit de krant