Chaima Issa (Tunesië) kwam vrij, maar kan vele jaren gevangenisstraf krijgen.
Chaima Issa (Tunesië) kwam vrij, maar kan vele jaren gevangenisstraf krijgen.

Amnesty International’s Write for Rights

Human Interest 517 keer gelezen

OSS | Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in de Bibliotheek Oss gaan mensen samen brieven schrijven tijdens de Write for Rights actie van Amnesty International.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar de autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde mensen te verbeteren. Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor Chaima Issa uit Tunesië, die kritiek had op de president van het land en daarvoor tientallen jaren gevangenisstraf riskeert. Ook voert Amnesty International actie voor Uncle Pabai en Uncle Paul, twee gemeenschapsleiders uit de Torres Strait-eilanden in Australië. Zij zetten zich in tegen de effecten van klimaatverandering op hun gemeenschap en cultuur.

Het schrijven van brieven heeft wel degelijk effect! Door de Write for Rights acties is de situatie van veel mensen verbeterd. De postzakken vol brieven sporen machthebbers aan om onrecht aan te pakken. 

Doe mee!
Op zondag 10 december kun je van 13.00 uur tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek Oss om één of meerdere brieven te schrijven. Stadsdichter van Oss, Michel Nierop zal bij de opening enkele gedichten voordragen. De Bibliotheek zorgt voor schrijfmateriaal en voorbeeldbrieven. Er zullen vrijwilligers van Amnesty International aanwezig zijn om te helpen en vragen te beantwoorden. Meer informatie vind je op www.nobb.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant