Archieffoto: Directeur Coen Bais presenteert hier voor de laatste keer het nieuwe theaterprogramma.
Archieffoto: Directeur Coen Bais presenteert hier voor de laatste keer het nieuwe theaterprogramma.

Coen Bais benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Human Interest 314 keer gelezen

OSS | Coen Bais is woensdagavond bij zijn afscheid als directeur-bestuurder van Theater De Lievekamp benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Coen Bais is ruim 20 jaar actief geweest binnen het culturele veld. Van Hengelo naar Apeldoorn om in 2015 in Oss aan de slag te gaan. Met zijn inzet heeft hij ontwikkelingen in gang gezet die van grote invloed zijn geweest op de verdere ontwikkeling van het theater en de culturele betrokkenheid van inwoners van Oss en omgeving.

Zo heeft hij onder andere het initiatief genomen voor het ontwikkelen van het concept ‘Theater van de Stad’. Door het samenstellen van een divers programma, waardoor iedereen zich welkom voelt, heeft Bais minder zichtbare doelgroepen in contact gebracht met cultuur. Volgens Bais is cultuur van iedereen en door hier aan deel te nemen ontstaat er verbondenheid.

Daarnaast geeft hij veel ruimte aan het culturele amateurveld. En heeft hij tijdens corona de deuren geopend voor middelbare scholieren om op afstand van elkaar les te kunnen volgen en hebben groep 8 van de basisschool hun musicals kunnen opvoeren. Ook heeft hij het initiatief genomen tot nieuwbouw van het inmiddels 55 jaar oude theater om verdere doorgroei van het theater te kunnen waarborgen. Hij heeft zich ingezet voor circulair en duurzaam (her)bouwen, door het opkopen van het voormalige Zuiderstrandtheater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant