“Vroeger trommelde ik al op kistjes, dozen en pannen”
“Vroeger trommelde ik al op kistjes, dozen en pannen”

DJ Cor van Zeeland heeft veel hobby’s en één passie

Interview 914 keer gelezen

OSS | Tijd om het drieluik met de dj’s van De Hille af te sluiten. Cor van Zeeland is druk bezig in de achtertuin met z’n eenden en kippen. Hij oogt monter en opgewekt. Even later zitten we aan  de keukentafel.

Door: Maarten Bijveld

Wanneer zien we je weer als dj op zaterdagavond in De Hille?
“We zijn met de anderen al bezig met het plannen maar het kan misschien al over enkele weken. Alles wat met muziek te maken heeft, daar voel ik me beter door. Muziek is mijn passie.”

Hoe ben je dj geworden?
“Mijn zwager, Hans van Peuflik, zat toendertijd in het bestuur van De Hille. Hij vroeg mij en na mijn pensioen ben ik begonnen om één of soms twee keer per maand te draaien in De Hille. Dat doe ik nu al elf jaar.”

Hoe ben je eigenlijk in de muziek terecht gekomen?
“Ik was zestien jaar toen ik ik twee accordeonisten leerde kennen en met hen begon het muziek maken. We repeteerden elke week en daarna kwamen de optredens. Vroeger zat ik al te trommelen op dozen en kistjes. Daar is de liefde voor de muziek ontstaan. Wat jaren later begon ik met “De Doorbrekers”, die twee accordeonisten, een bassist en ik als drummer. Niet veel later nam ik samen met Nelly van Orsouw ook de zang voor onze rekening. Ik organiseer nu nog steeds de Accordeonfestivals in Berghem (DeBerchplaets) en in Oss (Café-Zaal Wittenberg op 22 oktober 2023).”

Welke muziekstromingen hebben je voorkeur?
“Ik draai alles. Ik zeg ook altijd bij het begin van de avond: Kom maar even langs voor een verzoekje bij mij wanneer je graag iets speciaals wilt horen. Het moet wel muziek zijn waarop gedanst kan worden. Meestal is dat de foxtrot, Engelse wals of de tango.”

Hoe is de sfeer in De Hille op zaterdagavond?
“De sfeer is goed. Het aantal bezoekers kan wel iets beter. Vooral line-dance is nu populair. De dansvloer is dan heel goed gevuld. En eigenlijk geldt dat ook voor de foxtrot. Ook die trekt veel mensen de dansvloer op. Zelf dans ik ook graag op feestjes maar hier verzorg ik de muziek.”

Wat maakt muziek voor jou zo bijzonder?
“Muziek spreekt elke taal over de hele wereld. Het spreekt de mensen aan. Zijn er te weinig mensen op de dansvloer, dan ga ik iets anders draaien. Ik heb altijd heel veel bij me en daar kan ik voldoende uit kiezen.”

Waarom moeten er nog meer mensen op zaterdagavond naar De Hille?
“Omdat het met meer mensen nog gezelliger wordt. Dat is nu juist dat beetje extra. Men wil elkaar toch zien en wat bijkletsen, weg uit de sleur van alledag. En met een lekker hapje en drankje is zo’n dansavond een mooie gelegenheid. Misschien eens een keer live-muziek brengen op de zaterdagavond. Geen groot orkest maar een duo of trio zou al mooi zijn. Of een keer met mijn eigen muziekgroep “De Muziekvrienden”. Ik denk dat er dan misschien nog meer mensen naar De Hille komen.”

Meer info: wijkcentrumdehille.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant