Singer-songwriter Mick Stender.
Singer-songwriter Mick Stender. Foto: May van den Heuvel

Ambitieuze Mick Stender: ‘Muze Misse is een prachtige kans’

Kunst en cultuur 299 keer gelezen

HEESCH/OSS | Danny Vera trapt zaterdag 28 augustus om 14.30 uur Muze Misse 2021 af. Daarna is het de beurt aan Mick Stender. De 24-jarige Heeschenaar stond al eens eerder op het podium in het Jan Cunenpark en kijkt uit naar het festival. “Het wordt een uurtje gas geven.”

Stender is een uit Heesch afkomstige singer-songwriter. Sinds kort is hij afgestudeerd aan de Rockacademie. “Het is heel fijn dat ik nu het diploma heb, vooral omdat ik drie dagen in de week les geef. Maar het meest interessante tijdens de opleiding was dat ik veel mensen in de muziekwereld heb ontmoet.” Nu hij klaar is met school hoopt hij fulltime als muzikant aan de slag te gaan. “Naast les geven wil ik zoveel mogelijk op het podium staan. Dat is waar je het voor doet. Nieuwe muziek schrijven blijf ik ook altijd doen, maar voordat ik dat uit kan brengen, moet er eerst wat geld in het laatje komen.”

Clubtour
De muziekwereld kan heel hard zijn, maar het is de grote passie van Mick. “Het is keihard werken, maar geen dag is hetzelfde. Om door te breken, ben je afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet je de juiste mensen om je heen verzamelen. En natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Mijn doel is in ieder geval om binnen een paar jaar een clubtour te hebben met de muziek die ik maak.”

Mix van stijlen
Vorige week bracht Mick zijn nieuwe EP ‘Let’s Rock ‘n Roll Again’ uit. Volgens de Heeschenaar een mix van ‘smerige’ rock ‘n roll, rockabilly en mooie ballads. “Vanwege corona heb ik 1,5 jaar niet op kunnen treden. Ik speelde wat voor een beeldscherm, maar dat went nooit. Omdat alle optredens bruut van de agenda werden geschoven, kwam er tijd voor een nieuwe EP. Begin 2020 begon het proces en aan het einde van het jaar doken we de studio in. Eind mei van dit jaar was het klaar. Ik heb bewust voor een mix van stijlen gekozen. Soms had ik zin om volle bak te gaan, een andere dag om met de gitaar in mijn hand en zonder veel poespas een verhaal te vertellen.”

Muze Misse
Tijdens Muze Misse krijgen bezoekers op 28 augustus het nodige van zijn nieuwe repertoire te horen. “Ik vind het heel mooi dat ik er voor de tweede keer mag staan. Muze Misse is een ontzettend gezellig festival op een prachtige locatie. Voor mij als nieuwkomer is het een prachtige kans om tussen bekende artiesten te mogen staan. Van Danny Vera tot DI-RECT, die draaien al jarenlang mee. Daar heb ik bewondering voor, al heb ik dat voor iedere muzikant die keihard werkt.” (Foto: May van den Heuvel)

Uit de krant

Uit de krant