Een van de natuurfoto's van Alex Pansier.
Een van de natuurfoto's van Alex Pansier. Foto:

Enorme doeken op grote Focoss foto-expositie in Jan Cunenpark

Kunst en cultuur 573 keer gelezen

OSS | Fotoclub Focoss houdt van zaterdag 17 september tot en met zondag 2 oktober een grote foto-expositie op het grasveld in het Jan Cunenpark.

De opening wordt zaterdag om 14.00 uur verricht door de bekende Laura Vink van Vink Academy. Ook worden dan de prijzen van de gehouden fotowedstrijd ‘Mijn Oss’ uitgereikt door Alex Pansier. De 30 mooiste inzendingen worden op een groot fotodoek geprint en geëxposeerd. 

Drone-foto’s
Waren er vorig jaar 30 fotodoeken, dit jaar zijn er ruim 80 grote fotodoeken. Elk lid heeft een eigen doek en daarnaast zijn er 10 doeken met foto’s van de verschillende werkgroepen. Heel bijzonder dit jaar is de grote cirkelvormige presentatie met daarbinnen drone-foto’s van de Maas langs de gehele gemeente Oss met daarop veel foto’s van bekende plekjes in Oss en omliggende dorpen. Aan de buitenkant van deze cirkel komt heel bijzonder werk van twee Osse fotografen: Alex Pansier, natuurfotograaf, en winnaar bij National Geographic, en Frederique Nieuwöhner. Zij vervangt een deel van een lang geleden gemaakte foto van Oss door de situatie nu.

Goede doel
Op 18, 24 en 25 september kan iedere bezoeker zich laten fotograferen in een tijdelijke studio-setting. Van alle geëxposeerde foto’s kan men tegen een scherpe prijs een mooie afdruk bestellen. De opbrengst komt naar keuze ten goede aan Opbouwhulp Oekraïne of Voedselhulp Afrika. Ook is er een fotopuzzeltocht. De expositie is gratis en 24 uur per dag toegankelijk. Meer info op Focoss.nl.

Uit de krant