Oud-voorzitter Boris van Brakel en zijn opvolger Marieke van Druten. (Foto: Artografy)
Oud-voorzitter Boris van Brakel en zijn opvolger Marieke van Druten. (Foto: Artografy) Foto: Artografy

Nieuwe koers en voorzitter voor openluchttheater

Kunst en cultuur 840 keer gelezen

BERGHEM | Het gonst, borrelt, bruist en fladdert in de bossen van Herperduin. Hier worden nieuwe plannen gesmeed om van openluchttheater Hoessenbosch een warme culturele ontmoetingsplek én trekpleister te maken. De parel in het groen van de gemeente Oss wordt opgepoetst en klaargestoomd voor de toekomst. 

Een parel die al 75 jaar bestaat, maar waar nog steeds niet iedereen in de gemeente Oss kennis mee heeft gemaakt. De stichting die het theater beheert en exploiteert heeft de afgelopen zeven jaar hard gewerkt om het theater toekomstbestendig te maken. De eerste hobbels zijn genomen, en de koers die het theater de komende jaren op wil, wordt steeds zichtbaarder. Hoessenbosch kijkt met trots naar de succesvolle evenementen van dit jaar, waaronder de Edwin Evers Band, The Billy Joel Experience en natuurlijk Hoessenbosch Festival. Maar op het gebied van professionalisering is er zeker nog een weg te gaan voor het theater dat volledig op vrijwilligers draait. En hier gaat nieuwe voorzitter Marieke van Druten bij helpen. 

Nieuwe voorzitter
Zij neemt de voorzittersrol over van Boris van Brakel. “Ik ben nu bijna drie jaar voorzitter geweest en merk dat ik toch een andere rol binnen Hoessenbosch ambieer. In coronatijd heb meer tijd gekregen voor mijn gezin, iets dat ik in de jaren ervoor gemist heb en waar ik erg van geniet. Ik ben erg blij dat wij in Marieke snel een geschikte opvolger hebben gevonden. Inmiddels heeft er een warme overdracht plaatsgevonden. Welke rol ik precies ga vervullen in het theater staat nog niet vast. Maar ik blijf zeker betrokken bij Hoessenbosch als vrijwilliger.”

Vertrouwd gevoel
Van Druten heeft als directeur van NIVO, uitzendbureau in de techniek voor de regio Oss, veel ervaring in leidinggeven en was als vrijwilliger betrokken bij onder meer Winterland, MHC Oss en de Raad van Advies van het Maaslandcollege. Maar de cultuursector is nieuw voor haar. “Daarom heb ik er goed over na moeten denken, maar na een paar gesprekken met bestuurslid Rob Wijnhoud, die ik kende als organisator van Bourgondival Van Streek, was ik om. Zijn enthousiasme geeft me een vertrouwd gevoel in een omgeving die voor mij nog nieuw is. Van Boris kreeg ik gelukkig ook voldoende ruimte om op mijn gemak kennis te maken met Hoessenbosch.”

Toekomstvisie
Eén van de opgaven waar Van Druten meteen mee aan de slag kan: de toekomstvisie van Hoessenbosch. Daaraan wordt hard gewerkt en de nieuwe voorzitter gaat zeker helpen om deze visie te finetunen en in de praktijk te brengen.

Programma najaar
Zelf een kijkje nemen in het theater? In het najaar staan er nog enkele evenementen gepland: taalkunstenaar Gerard Wortel (23 september), tributeavond Broodstock met muziek van Herman Brood (24 september), Das Foute Après-Ski Fest (8 oktober) en Kerst in Hoessenbosch (11 en 17 decemer). Ga voor het hele theaterprogramma en tickets naar
www.hoessenbosch.nl.

Uit de krant

Uit de krant