Afbeelding
Foto:

Osse actiethriller ‘Myla’ te zien in Groene Engel

Kunst en cultuur 476 keer gelezen

OSS | De korte actiethriller ‘Myla’ is op vrijdag 30 september te zien in de Groene Engel. Een unieke filmproductie van Osse bodem, geregisseerd door de eveneens uit Oss afkomstige Renzo Strik. Ruim twee jaar werkte hij met een enthousiast team aan wat vrijdag dan eindelijk op het grote doek kan worden gedeeld. Een mijlpaal die voor Strik een mooi, maar intensief project feestelijk afsluit.

Al van jongs af aan is Renzo Strik bezig met film, of beter gezegd: bezeten van film. ‘Myla’ is wat hij altijd al wilde maken: een onafhankelijke lowbudgetfilm met volledige creatieve vrijheid. Het idee voor de film leefde al een tijdje in zijn hoofd, tot hij op een zekere dag pen en papier pakte en al zijn ideeën ordende. In een middag was er een ruwe aanzet voor het script, dat moord en corruptie als leidend thema heeft. Maar met een verhaal op papier is er nog geen film. Om die te realiseren ging Strik eerst op zoek naar passende acteurs voor zijn personages. Daarbij koos hij bewust voor personen met weinig of geen acteerervaring, om een natuurlijke rauwheid in zijn scènes te kunnen behouden. Die acteurs vond Strik in zijn eigen vriendenkring, maar ook daarbuiten. Eén belangrijk criterium stelde Strik: iedereen moest op enigerlei wijze binding hebben met Oss.

Locaties in Oss
Niet alleen acteurs zijn noodzakelijk voor een film, maar ook locaties waar de juiste sfeer kan worden gevangen. Gelukkig kon Strik rekenen op een aantal bereidwillige ondernemers die graag ruimte ter beschikking stelden voor opnames, namelijk Café Lollipop, Comfort Parket & Haarden en Van Buel Sports. Daarnaast is de bijzondere Osse schuilkelder aan het Heschepad (begin jaren tachtig gebouwd) te bewonderen in de film. Ook voor de muziek is een beroep gedaan op Oss’ talent. Muzikant Peter Luijk componeerde en produceerde speciaal voor de film twee nieuwe liedjes. Hij riep de hulp in van Wesley van Bergen voor productionele ondersteuning en additionele muziek. De soundtrack is vanaf 30 september te beluisteren via alle bekende streamingsdiensten en YouTube.

Kijk voor kaarten op Groene-Engel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant