Jeroen Princen (l) en Ron van Wieringen.
Jeroen Princen (l) en Ron van Wieringen.

Ravensteinse schrijver geeft voorproefje van zijn anti-managementboek

Kunst en cultuur 1.147 keer gelezen

OSS | Schrijver Ron van Wieringen uit Ravenstein en muzikant Jeroen Princen zijn morgenmiddag (1 oktober) van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig bij Derijks boekhandel in Oss om alvast een voorproefje te laten zien en horen van het concept ‘Methode Mastermind’, waarvan de roman officieel gelanceerd wordt op 13 november in de Grote Zaal van theater De Lievekamp.

Ron vertelt over het project: “Methode Mastermind is een uniek multimediaal project waarin ik blootleg hoe de tien principes van de macht werken. Waarom komen de meest onsympathieke mensen op topposities terecht in de politiek, in het bedrijfsleven of zelfs aan de top van een wereldmacht? Hoe krijgen ze het voor elkaar? Het antwoord is eenvoudig: door de tien principes van macht te volgen.”

Anti-managementboek
Ron van Wieringen vertelt in zijn roman het verhaal van Tom Polonium, een autocratische leider, die zijn opvolger aangewezen heeft in de persoon van Max Brandenburg. Terror Tom heeft maar één eis, Max moet gaan leiden volgens zijn ‘tien principes van macht’. Wat doet dit met Max? En waarom is Tom zo gedreven om nu zijn leiding over te dragen? En vooral: Wat zijn dan die tien principes? Genoeg materiaal voor een roman bedacht Ron. Ik haalde mijn inspiratie uit de praktijk, een aantal vrienden kreeg te maken met vreselijke managers binnen de bedrijven waar ze werkten en dat intrigeerde me enorm. Uit de interviews die ik gedaan heb in het kader van de noodzakelijke research ontstond als vanzelf een lijst met tien basisprincipes, die je consequent bij elke autoritaire leidinggevende tegenkomt. De roman is zodoende een verkapte cursus om een autocratisch leider te worden. Maar dan met een knipoog, we hebben al meer dan genoeg van dit soort lastpakken die zichzelf manager noemen. Sommige mensen hebben het al een Anti-management boek genoemd”, legt Ron uit. 

Muziek
De roman was al lang en breed geschreven toen Jeroen en Ron op het idee kwamen om er liedjes aan toe te voegen. Dit leidde tot het idee om QR codes in het boek op te nemen die toegang tot de muziek geven. Jeroen voelde meteen inspiratie om de muziek te schrijven die zich uiteindelijk het best laat omschrijven als nederpop, soul en blues met zelfs een vleugje reggae er doorheen. Met behulp van zijn muzikale vrienden zijn de nummers nu door Jeroen verfijnd en opgenomen. Op zondag 13 november wordt het boek gelanceerd en vanaf dan is het ook te koop. Tegelijkertijd wordt de roman omgezet in een luisterboek, de afleveringen op Spotify zijn al ver gevorderd.

Lievekamp
Op zondagmiddag 13 november 2022 staat de theatervoorstelling van Methode Mastermind gepland in de Lievekamp in Oss. Ron: “Op deze manier krijgt het project een spectaculaire lancering met een theatershow waarin de rode lijn van het schrijnende verhaal wordt versterkt door de songs die live worden begeleid door de 20-koppige Nieuwe Veste Big Band. Zij wonnen al meerdere prijzen waren onlangs nog de begeleidingsband van Karin Bloemen. De band wordt aangevuld met gitarist Guus van de Mond en zangeres Joyce Bloemers en natuurlijk Jeroen.” Kaartjes voor de voorstelling zijn te koop bij de Lievekamp, op de site van Methode Mastermind kun je het boek alvast bestellen. MethodeMastermind.nl

Uit de krant

Uit de krant