Marilou Nillesen en haar boek 'De Lifters van Loulou'.
Marilou Nillesen en haar boek 'De Lifters van Loulou'.

In gesprek met Marilou Nillesen bij Boekhandel Derijks

Kunst en cultuur 724 keer gelezen

OSS | De Osse schrijfster Marilous Nillesen is op dinsdag 7 februari te gast bij Boekhandel Derijks in Oss. Oud-docent Nederlands Jos de Louw gaat dan met haar in gesprek over haar nieuwste roman, ‘De lifters van Loulou’. 

In dit verhaal, dat leest als een 21ste eeuwse roadmovie, maakt de lezer een reis door Frankrijk, proeft de Franse sfeer en gaat op zoek naar de werkelijke waarde van kunst, vriendschap en vooral naar de waarheid. Een brief van de Franse schrijver Marcel Proust, door wie Nillesen zich mede liet inspireren, speelt daarin een hoofdrol. 

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen (1970) debuteerde in 2020 met ‘Ontwaak zonder mij’, een verhaal over een jonge vrouw uit een Moskouse sloppenwijk die haar heil zoekt in Parijs. Na werkzaam te zijn geweest voor de voormalige Osse weekkrant De Sleutel en het Eindhovens Dagblad stapte Nillesen van de journalistiek over naar de wereld van archieven als historisch verslaggever en podcastmaker van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in Den Bosch.

Praktisch
De lezing begint om 19.30 uur, de deuren van de boekhandel zijn geopend vanaf 19.00 uur en dan zullen ook de koffie en thee klaar staan voor de gasten. Toegang bedraagt 5 euro. Aanmelden voor deze avond kan bij Boekhandel Derijks aan de Walstraat, via de Facebookpagina van de boekhandel, door een mailtje te sturen naar info@derijksoss.nl of door te bellen naar
0412 62 24 31.

Uit de krant