Archieffoto van de Happy Indo foodtruck op het Foodtruck Festival Oss.
Archieffoto van de Happy Indo foodtruck op het Foodtruck Festival Oss. Foto:

Eerste Indonesische pasar malam in Oss

Kunst en cultuur 11.688 keer gelezen

OSS | Oss krijgt er dit jaar een mooi nieuw evenement bij. In het centrum van de stad vind je op zondag 25 juni de eerste Osse pasar malam. Organisator Joris Florack vertelt: “Een pasar malam is een Indonesisch feestje dat draait om gezellige muziek en eettentjes.”

Daar vind je allerlei heerlijke Indonesische gerechten. “Op de pasar malam kan je lekker nasi rames, saté en snacks eten. Maar er zijn er ook kraampjes met artikelen die met de Indonesische cultuur te maken hebben”, aldus Florack. “Dan kun je denken aan kleding en batik doeken.”

Sambafestival
Normaalgesproken vind op deze dag in Oss het Sambafestival plaats. Deze kan dit jaar helaas niet doorgaan. Het Centrummanagement ging daarom op zoek naar een gezellig alternatief voor de Ossenaren en kwam uit bij Florack die zelf voldoende ervaring heeft de Indonesische keuken. “Ik heb een Indonesisch catering- en productiebedrijf waarmee ik lever aan toko’s en mensen die op de pasar staan. Het is hartstikke leuk om dat nu ook in Oss te kunnen organiseren”, vertelt hij.

‘Bruisend en aantrekkelijk’
Florack roept standhouders met Indonesische producten uit Oss en omgeving op om zich te melden. Dat kan door te mailen naar Bianca Hoegeé van het centrummanagement via bianca@centrummanagementoss.nl. Florack: “Hoe meer variatie er is hoe leuker. Ik hoop dat het voor iedereen een leuk evenement is en dat het omarmd wordt. Een pasar malam maakt een stad bruisend en aantrekkelijk en is lekker multicultureel. Dan kunnen we het hopelijk nog vaker organiseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant