Talentenjacht voor mensen met een beperking in de Grote Zaal van de Lievekamp
Talentenjacht voor mensen met een beperking in de Grote Zaal van de Lievekamp Foto: Hans van der Grient

Talentenjacht voor mensen met een beperking in De Lievekamp

Kunst en cultuur 1.375 keer gelezen

OSS | Veel mensen dromen ervan eens op het podium te staan en hun talenten te laten zien. Voor mensen met een beperking is het niet altijd vanzelfsprekend dat je talent het podium bereikt. Daarom organiseert theater De Lievekamp op zaterdag 13 mei Guts & Glory | Special Edition. Deze editie van Guts & Glory is een productie van Theater van de Stad.

Een talentenjacht speciaal voor mensen met een beperking, met alleen maar winnaars. Geen wedstrijdelement, wél een jury met vakprofessionals die over elk optreden wat moois zeggen én tips kunnen geven. Alle soorten optredens zijn welkom op het podium van de Rabo Zaal van De Lievekamp; solo, met een partner, in een groep, met een begeleider of een andere vorm. Natuurlijk mag er ook een begeleider mee die achter de schermen blijft. 

Drempelverlaging
Ondanks dat De Lievekamp er altijd voor openstaat om mensen met een beperking een podium te geven, merkte het theater bij eerdere edities van de talentenjacht dat mensen met een beperking toch een drempel lijken te ervaren om deel te nemen aan een dergelijk evenement. Met de programmalijn Theater van de Stad zet het Osse theater juist in op toegankelijkheid en inclusie en wil zo drempels wegnemen. Tijdens deze speciale middag is er alle tijd en aandacht voor de deelnemers en wordt zo de veilige sfeer gecreëerd die nodig is om te laten zien waar de deelnemers in uitblinken. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Gleveris en Rotary Club Oss.

Inschrijven
Kandidaten mogen zich presenteren met een optreden naar keuze: alles is mogelijk. De Lievekamp nodigt iedereen uit om alleen, in een duo, trio of groep een optreden te laten zien. Inschrijven kan t/m dinsdag 25 april via www.lievekamp.nl of per mail via theatervandestad@lievekamp.nl. De Lievekamp neemt contact op om het optreden te bespreken en te bekijken wat de benodigdheden zijn, zodat het een prachtig optreden wordt.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor het Guts & Glory | Special Edition op zaterdag 13 mei, aanvang om 14.00 uur in de Rabo Zaal van De Lievekamp, zijn voor 5 Euro te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.

.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant