Toneelvereniging Amicitia uit Berghem speelt horrorklucht.
Toneelvereniging Amicitia uit Berghem speelt horrorklucht.

AMICITIA speelt horrorklucht “Foute Scouten”

Kunst en cultuur 894 keer gelezen

BERGHEM | Toneelvereniging AMICITIA uit Berghem speelt vier voorstellingen van de komische horrorklucht “Foute Scouten”, geschreven door Mart Moors. De regie is in handen van Joris Brukx. De voorstellingen vinden plaats in het weekend van 25 en 26 maart en 1 en 2 april in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem.

“Foute Scouten” is een horrorklucht. Een toneelstuk barstensvol humor en boordevol spanning. Twee psychologen Fleur Dekkers en Bouke Kremers gaan het bos in, om relatietherapie te geven aan een bonte groep mensen. Dit doen zij door de zogenaamde ‘scoutmethode’. Stelletjes met relatieproblemen leggen hun ziel bloot in de vrije natuur! Onder het mom van padvinderij proberen de koppeltjes weer dichter bij elkaar te komen. Het gevolg is hilarische chaos en komische misverstanden. Maar dat is niet alles. Er sluipt ook nog ‘iets’ rond in het bos. Iets gevaarlijks. Zonder het zelf te beseffen, lopen de padvinders groot gevaar….

Dertien spelers waaronder negen vrouwen en vier mannen brengen de horrorklucht “Foute Scouten” op de planken. “De spelers staan de popelen om eindelijk weer te mogen optreden voor publiek”, aldus regisseur Joris Brukx. “Afgelopen jaar hebben zij een toneelstuk als film vertoond. Dat vonden zij een mooie ervaring, maar voor publiek spelen blijft het mooiste. De spelers zijn leergierig en gedreven. Er zijn nieuwe spelers bij, waardoor de groep nog levendiger is geworden. Tijdens de repetities wordt er volop gelachen. Dit zorgt ervoor dat het een genot is om hier leiding aan te mogen geven”.

Dit jaar is de spelersgroep uitgebreid met vier nieuwe leden en een herintreder. Hieronder bevinden zich enkele welbekende Berghemnaren. Voordat Mirjam van den Akker-Muytjens als manager startte bij De Berchplaets, sloot zij al aan bij de repetities van Amicitia. Ook Paul van der Heijden, voorheen speler en de afgelopen jaren bij de vereniging betrokken achter de schermen, maakt opnieuw zijn opwachting op het podium.

De voorstellingen worden gespeeld in Dorpshuis De Berchplaets, Sportstraat 3 in Berghem.Het wordt een voorstelling waar je heerlijk ontspannen naar kunt kijken. Er zit veel humor in, maar ook spannende en griezelige momenten. Door de verschillende personages komt er steeds nieuwe energie het toneel op. Daardoor is het stuk aantrekkelijk voor het publiek, maar ook voor de spelers. Het stuk zal het publiek de hele avond boeien. Met aan het einde een verrassende ontknoping!

Gezien de beperkte beschikbaarheid van plaatsen is een reservering sterk aan te raden. Kaarten à 10 euro per stuk kunt u reserveren op www.amicitiaberghem.nl. Op zaterdag 25, zondag 26 en zaterdag 1 april start de avondvoorstelling om 20 uur. Op zondag 2 april start de middagvoorstelling om 15 uur. Gelieve een half uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn in Dorpshuis De Berchplaets.

Kaarten à 10 euro per stuk zijn te reserveren via www.amicitiaberghem.nl. Op zaterdag 25, zondag 26 en zaterdag 1 april start de avondvoorstelling om 20 uur. Op zondag 2 april start de middagvoorstelling om 15 uur.

Uit de krant