BOAT: Een rijdend theaterspektakel op de grens van verbeelding en realiteit
BOAT: Een rijdend theaterspektakel op de grens van verbeelding en realiteit

Fantastival brengt Hollywood naar Oss; Met internationaal straattheater én prachtige optredens van Osse bodem

Kunst en cultuur 891 keer gelezen

OSS | Op 11 juni organiseert Muzelinck het jaarlijkse Fantastival. Het thema is dit jaar Hollywood; een prachtige inspiratiebron voor de vele amateurkunstenaars en het professionele straattheater die tijdens dit straattheater festival zullen optreden. De optredens zullen te zien zijn in de Raadhuislaan, in het park bij Museum Jan Cunen en in het St. Barbarapark bij de Groene Engel. Dit jaar zijn er ook optredens in de Lievekamplaan en de Kruisstraat waardoor er meer verbinding ontstaat tussen de verschillende optreedlocaties. Muzelinck heeft Theater van de Stad gevraagd om verschillende groepen artiesten bijeen te brengen in één productie. In samenwerking met regisseuse Anja Vos geeft Theater van de Stad hier op fantastische wijze gehoor aan en presenteren zij de act: This is me!

THIS IS ME! - Theatrale act vol muziek, dans & acrobatiek
And the OSScar goes to… Iedereen verdient een spotlight! En hoe gaaf is het om die spotlight te mogen delen? Op Fantastival brengt regisseuse Anja Vos met Theater van de Stad lokale dansers, zangers, musici en zelfs acrobaten bij elkaar in één grote productie. Tijdens dit muzikaal spektakel vol humor en vliegensvlugge afwisseling van artiesten kom je oren en ogen te kort. Laat je meeslepen in een filmische wereld vol paparazzi, Hollywoodsterren, bekende soundtracks en een onvergetelijk ‘moment of fame’! THIS IS ME gaat over jou en mij, over wie je bent, over jezelf zijn en dat je iedereen mag zijn wie je maar wilt! Artiesten in deze productie zijn: Big Band Ravenstein, Turbo Tramps Oss, Idance Academy, Popkoor d’Accord, zangeressen Anisa Slegers, Michelle Geurts en Fileine Strik, het Nicolaaskoortje, Poëziepodium Oss.

Internationaal straattheater
Kenmerkend voor Fantastival is de diversiteit aan acts. Het professionele internationale straattheater is een prachtige toevoeging aan de lokale amateurkunstverenigingen die de optredens verzorgen tijdens Fantastival. BOAT is één van de acts die te zien zal zijn tijdens Fantastival:Een rijdend theaterspektakel op de grens van verbeelding en realiteit. Centraal in BOAT staat de vaartocht van twee vissers. In hun tocht krijgen de viswijven te maken met allerlei problemen die je op zee kan verwachten. Om te voorkomen dat de twee tussen wal en schip belanden moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten. Een verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke dosis humor worden opgeschud.

Over Fantastival
Fantastival is een unieke samenwerking tussen vele betrokkenen. Het festival wordt elk jaar in opdracht van de gemeente Oss georganiseerd door Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Bij elke editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en komen er professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland om mensen in contact te brengen met verschillende vormen van cultuur. Dit jaar vindt Fantastival plaats op 11 juni van 12.00 – 17.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk en is zeer geschikt voor gezinnen.

Uit de krant