Afbeelding

Muziek van Cuby and The Blizzards in De Lievekamp

Kunst en cultuur 561 keer gelezen

OSS | Muziekkenners zagen hem waarschijnlijk al eens voorbijkomen als muzikant van het tv-programma Veronica Inside, maar gitarist Erwin Java heeft er al een prachtige muzikale carrière op zitten. Op vrijdag 6 oktober brengt hij samen met zijn band muziek van Cuby and The Blizzards in De Lievekamp. 

Tijdens de voorstelling Cuby’s Blues brengt gitarist Erwin Java samen met zijn band een ode aan Harry Muskee en diens band Cuby & The Blizzards. Hij wordt tijdens deze voorstelling bijgestaan door twee speciale gasten: Erwin Nyhoff en Sean Webster. Samen brengen zij grote hits als Window of My Eyes en Appleknochers Flophouse, nummers van het gouden album Cats Lost uit 2010, maar ook songs uit Harry Muskee’s solocarrière ten gehore. Bij deze voorstelling brengt het langstzittende Cuby & The Blizzards-lid samen met een sublieme band het échte werk!

Erwin Java was tijdens zijn studie Lichte Muziek aan het Groningse conservatorium al professioneel muzikant. Hij speelde o.a. in Wild Romance met Herman Brood en sinds 1986 in Cuby and the Blizzards. Deze Nederlandse bluesband was een groot succes in de jaren ‘60 en ‘70 en ging op tournee met o.a. Van Morrison en John Mayall & The Bluesbreakers.

Uit de krant