Ierse wintermagie door dansgezelschap Celtic Steps in De Lievekamp
Ierse wintermagie door dansgezelschap Celtic Steps in De Lievekamp Foto: Pawel Nowak

Ierse wintermagie door dansgezelschap Celtic Steps

Kunst en cultuur 773 keer gelezen

OSS | Op woensdag 13 december verandert dansgezelschap Celtic Steps de Grote Zaal van De Lievekamp in een waar Keltisch sprookje. Deze hartverwarmende ervaring is dé ideale manier om alvast in de feestdagensfeer te komen. De kaartverkoop via de website van de Lievekamp is inmiddels begonnen.

De feestdagen komen eraan en voor iedereen die al helemaal in de sfeer wil komen, heeft De Lievekamp nu dé wintertip: An Irish Christmas door Celtic Steps doet iedere bezoeker de kou volledig vergeten. Zestien dansers en musici betoveren het publiek met muzikale vertolkingen van bekende Ierse klassiekers zoals Oh Danny Boy, Will Ye Go Lassie Go en Carrickfergus, maar natuurlijk ook met kerstnummers als Carol of the Bells, The Wexford Carol, The First Noël en Silent Night. Met prachtige kostuums, een indrukwekkende lichtshow en met zorg uitgedachte choreografieën belooft dit een grootste show te worden.

Celtic Steps
Celtic Steps is opgericht door dans- en muziekliefhebbers David Rea en Sean Murphy. Het gezelschap probeert het pure talent van huidige Ierse dansers te combineren met authentieke, traditionele Ierse muziek. Hoewel de precieze origine van de Ierse dans zoals dit gezelschap die uitvoert, verloren zijn gegaan, gaat deze traditie waarschijnlijk helemaal terug naar de Kelten! Iedere show van Celtic Steps laat op een unieke manier de kleurrijke geschiedenis en cultuur van Ierland zien met muziek, zang en natuurlijk dans. De ultieme manier om de feestdagen (vroeg) te vieren!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant