Ziya Ertekin (Blue Flamingo) bij Uitvliegers
Ziya Ertekin (Blue Flamingo) bij Uitvliegers Foto: Titia Hahne

Ziya Ertekin (Blue Flamingo) bij Uitvliegers in Groene Engel

Kunst en cultuur 528 keer gelezen

OSS | Bibliotheek Oss houdt op zondag 17 december om 16.30 uur in Groene Engel in Oss een nieuwe editie van Uitvliegers. In deze serie staat een persoon centraal die het ouderlijk nest heeft verlaten om het te maken in de grote stad. Centraal deze keer staat Ziya Ertekin alias Blue Flamingo.

Veel kleurrijker dan Ziya Ertekin (1969) vind je ze niet gauw in de Nederlandse muziekwereld. De geboren Ossenaar van deels Turkse komaf, is dj en muzikant en noemt zich Blue Flamingo. Hij kleedt zich als een ware dandy en is een autoriteit op het gebied van vooroorlogse muziek. Hij reisde de wereld rond op zoek naar zeldzame 78 toerenplaten en de geschiedenis erachter.

Na drie door hem samengestelde verzamelalbums met oude en exotische muziek verscheen van Blue Flamingo vorig jaar zijn eerste album met eigen muziek: Metropolyphonica. De titel verwijst volgens Ertekin naar zijn geschakeerde achtergrond die net als een grote stad een kruispunt van culturen is. Op Metropolyphonica staat onder meer de zomerhit Boom Nama Gan Gan.

De ouders van Ziya Ertekin hadden aan de Pastoor Bloemstraat een wasserette, een begrip in Oss. Maar de jonge Ziya wist al snel dat hij uit Oss weg moest om zijn dromen na te jagen. Inmiddels woont hij in Rotterdam. Ziya wordt tijdens Uitvliegers geïnterviewd. Aansluitend geeft hij als dj Blue Flamingo een optreden waarbij hij 78 toerenplaten draait.

Aanmelden
De toegang is gratis. Aanmelden via www.nobb.nl/activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant